Dobra nie miałeś się do czego przyczepić to złapałeś błąd w pisowni ,który był stworzony przez sprzęt i moje niedopatrzenie .
Luzik weź się tak nie spinaj ,chyba ,że Twoja nazwa nie ma nic wspólnego z Twoją żyłką . Pozdrawiam chociaż czekaj ,nie sądzę ,ale kultura tego wymawia ,a więc jednak .
Istotnym elementem kultury jest dbałość nie tylko o treść, ale także o formę. Czy i tym razem twój bełkocik to wyłączna wina "sprzętu"?
Znasz taką piosenkę z kabaretu Olgi Lipińskiej "Daj se luz"? Generalnie rzec ujmując, ta piosenka powstała w czasach sporego zamętu i zachęcała do swoistego spokoju wobec tych, co to byli tacy bardzo "przejęci" i wbrew oczywistym faktom, to co myśleli i to co robili traktowali jako rzecz najmądrzejszą i przenajświętszą . Podkreślę: wbrew oczywistym faktom.
Daj se luz, a będziesz więcej widział i wiedział!
A straż miejska to instytucja fasadowa (czyli działająca na niby) oraz pasożytnicza, i jako taka natychmiast powinna być zlikwidowana.
Jakich obowiązków? o czym Ty piszesz? Przecież SM to Zwykłe pasożyty i nic nie robią!!!
Widzę, że artykuł rzetelny. Dodam kilka informacji na temat straży miejskiej.
Rocznie na straż miejską wydajemy ponad 2,4 mln złotych.
Ponad 1,8 mln złotych idzie na pensje dla 35 pracowników co daje 51000 zł rocznie na pracownika.
Czym najczęściej zajmuje się straż miejska:
-leżący człowiek (jak wiadomo do lężącego człowieka, w każdym przypadku powinna wyruszać karetka, bo w niektórych przypadkach może okazać się, że każda sekunda jest na wagę złota)
-stan dróg i chodników (w tym punkcie straż miejska wyręcza ZDiUM, więc płacimy podwójnie)
-przekroczenie dopuszczalnej prędkości (standardowo ustawione fotoradary na kopernika i sikorskiego)
To są najczęściej wykonywane interwencje przez SM i niech mi ktoś powie, że ta formacja dba o bezpieczeństwo miasta. Nie będę wspominał nawet o łapaniu psów przez nich, ponieważ kiedyś zgłaszając biegającego labladora, dostałem telefon zwrotny "czy ma czarną obrożę?" po czym usłyszałem "to właściciel psa, już po niego jedzie".
Graffiti Piotrków twierdzi, że wniosek Kurczyny i KNP o likwidację SM to plagiat wniosku Ruchu Palikota w tej samej sprawie! https://www.facebook.com/graffiti.piotrkow/posts/829000087133337:0
Na jednym z podobnych portali naszego miasta kierownik Hofman publikuje dane osobowe kierowców wyczesanych przez ich zabawke (fotoradar).
I teraz pytanie,czy ma do tego prawo?czy tym samym nie złamał prawa?
Mam jedno pytanie,kto,skąd i ile dał pieniędzy na zmiane systemu łączności z analogowego na cyfrowy DMR w straży miejskiej?
Nikt tej służby nie zlikwiduje, gdyż nadaje ona wyższą rangę poślednim urzędnikom.
Taki buc z ratusza ma wszak własne wojsko!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!