Jak to, dopiero od wtorku?
Ja tam proponuję inne rozwiązanie, jedno rondo nazwać spieprzaj a drugie dziadu. W ten oto sposób upamiętnimy wielkiego patriotę, wspaniałego człowieka i męża stanu... LOL
A tak bardziej poważnie to czemu nie jakaś neutralna, geograficzna nazwa np. rondo Radomszczańskie i rondo Przedborskie?
może lepiej zamiast drążyć temat smoleńska nazwać to rondo w inny sposób np. "Bolka i Lolka" w końcu chłopcu skończyli 50 lat
Podpisy pod projektem uchwaly bedzie mozna skladac od najblizszego wtorku w biurze PiS ul. Słowackiego 20 w Piotrkowie Tryb. (Windą IVp.) Zapraszamy
pisałem wczesniej nie ma mojego wpisu...nie ma ulicy ale jest skwer Rawity :)
Z. Zaremba, wybitny piotrkowianin i Polak, bardziej znany w świecie aniżeli w Polsce. Uczestnik Powstania Warszawskiego, współtwórca demokratycznego rządu emigracyjnego w Londynie. Urodzony i wychowany w Piotrkowie - przy ulicy Przedborskiej, nieopodal rond. CZY AKURAT NA JEDNO Z TYCH ROND MOŻNA WYOBRAZIĆ SOBIE LEPSZEGO PATRONA? Promujmy naszą lokalną historię i ludzi związanych z Piotrkowem. Chwalmy się, jeżeli mamy czym - a w przypadku Zaremby mamy. Wystarczy przeczytać Jego biogram na polskiej czy angielskiej Wikipedii.
Ulicy nie ma ale jest Skwer im.Michała Rawity Witanowskiego.
Ja proponuję zamiast ronda Kaczyńskich, nadać mu nazwę Ofiar Katastrofy Smoleńskiej. Dlaczego tylko L.i K. Kaczyńskich? Czy tylko oni ponieśli tragiczną śmierć? A pozostali to co przeżyli, że nie chcecie o nich pamiętać? Prezydent Kaczorowski też zginął. I Anna Walentynowicz, i kapłani, i wielu polityków i zacnych ludzi. Pamiętajcie i o nich. Gazeto Polska obudź się!
................... mają większość w Radzie i przepchną uchwałę , poza tym pomysł ten nie wyszedł od ludu ziemi piotrkowskiej tylko skiełkował w głowach na Pasażu Rudowskiego.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!