Panie Ciszewski, Panie Sokalski.
To znacząca inicjatywa, oby się udało!
Myślę jednak, że trzeba działać szerzej. Faktyczną władzę w mieście od lat tworzy "układ" ludzi wpływowych, zamożnych i faktycznie dość starych. Są wpływowi - bo od lat w samorządzie, miejskich spółkach, urzędach. Są zamożni - bo pensje wysokie (koledzy o to dbają), są starzy - a stare układy tworzą stabilną i sprawną sieć powiązań i ogromne wzajemne wsparcie. W potocznej mowie to KLIKA.
Jak się tej kliki pozbyć?
Tylko w jeden sposób. W najbliższych wyborach, poczynając od RM, a później prezydenta - WYBIERZMY MŁODYCH!. Znajdźmy ludzi myślących nowocześnie, niepowiązanych z kolegami (jeszcze z PZPR), wolnych od wzajemnych zobowiązań personalnych. Preferowany wiek: mniej niż 40lat. Preferowane wykształcenie: wyższe, ekonomiczne, techniczne. Preferowane doświadczenie polityczne: ŻADNE.
Tylko to da nam szanse.
(Aby zaoszczędzić trudu etatowym hejterom informuję: osobiście się nie nadaję, jestem za stary!)
Panowie Sokalski i Ciszewski do roboty się w końcu weście a nie do koryta od lat próbujecie na hejtowaniu się dorwać
Plan jest krótki, zwolnić Krawczyńskiego, Sokalski na prezydenta. PO takich roszadach ciepło na pewno będzie tańsze.
W mieście trzeba zmienić władze całą władzę od um po ciepłownie i inne spółki
a może powinno się zgłosić sprawę niegospodarności i wyrządzenie szkody ogromnej wysokości do Prokuratury, przeciwko prezydentowi miasta, prezesowi elektrociepłowni oraz odwołać w referendum nie tylko prezydenta ale całą RM, która tylko przyklaskuje zarządowi miasta i tłumaczy że nic nie mogli zrobić. Po co oni tam siedzą?. No i chyba warto wziąć się za władze Piotrkowskiej Spółdzielni Mieszkaniowej, która pozdejmowała liczniki ciepła, żeby dobrze zrobić Elektrociepłowni a nie mieszkańcom i tylko podnoszą czynsze...nic więcej...
Od samego początku tylko 'proszę państwa' i nie miał nic sensownego do powiedzenia.
Marni kandydaci na prezydenta nie maja nic poważnego do powiedzenia nie ufam im
Pogonić imć Pana prezydenta nic nie mogę i jego prezesów emerytów.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!