Już tak nie przesadzaj z tym entuzjazmem. Nie ma czym się w zasadzie podniecać.Tyle tylko,że ktoś się za to wział,z jakim efektem to już druga rzecz
Wrócił czołowy malkontent! "Za komuny było lepiej" zapomniałeś dodać.
A z rozwoju Centrum tylko się cieszyć - profesjonalny ośrodek kultury, w świetnych warunkach, odnowione zabytki - to jest to, czego w mieście nigdy za dużo.
Przepraszam,ale o co ci chodzi?jaki malkontent i skąd miałem niby wrócić?nie rozumiem.Radzę spojrzeć w dół.Jestem ciekawy efektu,ale uważam że można było zrezygnować z tego metalu.proste,co nie
aha i za komuny akurat sprawa zabytków mocno kulała,przynajmniej w tym mieście.Właśnie w tym okresie zalęgło się tam meliniarstwo.A teraz nikt nie umie tego ztamtąd wysiedlic.Więc wogole nie wiem po co wyskakujesz z tym tekstem.
Ludzie nie rozumiem was:( Jakby mury nadal niszczały i zaczęły grozić zawaleniem (patrz np restauracja "Europa") przeszkadzało by wam, że nikt się tym nie zajmuje. Jak ks. Bochyński znalazł pieniądze i chce coś dobrego zrobić Wam znowu nie pasuje:( A mam pytanie czy macie jakiś wkład w tym przedsięwzięciu?? Zrobiliście coś by pomóc????? Raczej nie, ale do krytyki to wszyscy chętni. Wstyd mi za Was:(
nikt tego nie krytykuje,poprostu można chyba się zastanowić jak by mogło być lepiej.Zresztą każdy ma prawo mieć własną wizję nt. wyglądu dziedzińca,rynku itp.Niekażdy lubi połaczenie stali,szkła i miejsc historycznych,prawda?Nie przymuszaj innych do absolutengo entuzjazmu,dobra?
Ja mam natomiast pytanie do pomysłodawcy tych rewolucyjnych zmian,czy ksiądz nie mógłby za 3 lata zostać prezydentem tej zakompleksionej pustki intelektualnej, by nasz Piotrków mógł stać się piękną, nowoczesną i przyjazną młodym, choć nie tylko młodym aglomeracją?
Z cieszeniem się, to bym poczekał do jakiś efektów. Szukałem informacji na temat tego Centrum. Znalazłem mało. Niestety, główną informacją jest dotacja. Przecież jeśli wydajemy duże pieniądze, to najważniejsze jest: W JAKIM CELU? A o tym, poza inspirującą bardzo nazwą niewiele więcej widać. Podobne to trochę do "Traktu wielu kultur". To wszystko ładne i obiecujące, ale trzeba juz teraz planować, co będzie dalej. Sam ładny dziedziniec działać nie będzie. Podobnie jak sam fakt zbudowania porządnych chodników i odnowienia elewacji nie ożywi turystycznie miasta (prawidłowo zadbana ulica nie jest jeszcze w Europie atrakcją turystyczną, jest normą).
Prawo kanoniczne zabrania księżom obierania funkcji w administracji państwowej.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!