metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
absolwent ~absolwent (Gość)27.01.2012 10:08

Trzymajcie się, jestem z Wami! :)

00

biniu ~biniu (Gość)27.01.2012 10:11

A Chojniak ponoć uciekł z sesji i wystawił swoich zastępców bo przecież "on jest dobry i szlachetny" ....

00

ares1 ~ares1 (Gość)27.01.2012 10:18

"syt" napisał(a):
Mydlenie oczu patriotyzmem, a w gruncie rzeczy przechowalnia głąbów i nierobów. Przyjmują wszystkich jak leci, bez względu na oceny, z dwójami, trójami. Za moich czasów tacy ludzie szli do zawodówek. A teraz pseudointeligencje na siłę robią. Zamknąć IV LO i wiele innych temu podobnych szkół ponadgimnazjalnych, żeby młodzież miała motywację do nauki.

Dokładnie tak!!!

00

Myśliciel Myślicielranga27.01.2012 10:23

"syt" napisał(a):
przechowalnia głąbów i nierobów. Przyjmują wszystkich jak leci, bez względu na oceny, z dwójami, trójami. Za moich czasów tacy ludzie szli do zawodówek

Każdemu należy dać szansę i przyjąć. Owszem, zgadzam się, nie wolno głąbów "przepychać" do następnej klasy "na siłę", selekcja powinna odbywać się po pierwszym roku nauki.
Argumentacja kolegi jest nie na miejscu, bo przyjmowanie "głąbów" nie jest powodem konieczności zamknięcia szkoły. Osoby mniej inteligentne zdarzają się w każdej, nawet najlepszej, szkole. IV LO jest potrzebne i powinno dalej funkcjonować i należy ewentualnie zastanowić się nad podniesieniem jego poziomu. Co na to pani Dyrektor? Bo problem trochę ją chyba przerasta...

00

guzgu ~guzgu (Gość)27.01.2012 10:26

"biniu" napisał(a):
~biniu (Gość)
14 minut temu, 10:11
A Chojniak ponoć uciekł z sesji i wystawił swoich zastępców bo przecież "on jest dobry i szlachetny"

?????????

00

..... ~..... (Gość)27.01.2012 10:49

przechowalnie głąbów? Sam byłem uczniem tej szkoły i uwierz mi mały człowieczku zapewniam cie głąbów tam nie ma !
Do naszej szkoly uczeszczaja zdolni i mądrzy ludzie którzy zasługują potem na najlepesze studia. Nauczyciele są tam świetni ! Nie dajcie się IV Lo !

00

pamiętliwy ~pamiętliwy (Gość)27.01.2012 11:00

Z togo co wszyscy mogą zobaczyć w populacji naszego narodu rodzi się coraz mniej dzieci, IV LO powstało w latach gdy młodzieży było o wiele więcej. Teraz za kilka lat chętnych do tej szkoły będzie prawdopodobnie tyle co palców u jedej dłoni i wtedy taka szkoła będzie tylko ciężarem i najprawdopodobniej zostanie zamknięta. Lepiej przenieść do budynku innej szkoły a później w razie większych problemów połączyć. W ten sposób szkoła zostanie a nauczyciele nie będą się bać o utratę pracy za kilka lat. Ale to wszystko to moje zdanie, przemyślcie co jest lepsze.

00

Mac ~Mac (Gość)27.01.2012 11:05

"Mysliciel" napisał(a):
Każdemu należy dać szansę i przyjąć. Owszem, zgadzam się, nie wolno głąbów "przepychać" do następnej klasy "na siłę", selekcja powinna odbywać się po pierwszym roku nauki.
Argumentacja kolegi jest nie na miejscu, bo przyjmowanie "głąbów" nie jest powodem konieczności zamknięcia szkoły. Osoby mniej inteligentne zdarzają się w każdej, nawet najlepszej, szkole. IV LO jest potrzebne i powinno dalej funkcjonować i należy ewentualnie zastanowić się nad podniesieniem jego poziomu. Co na to pani Dyrektor? Bo problem trochę ją chyba przerasta...

Dokładnie, zgadzam się. Parę lat temu nie dopuszczali do matury tych, którzy nie uczyli się systematycznie... Za czasów p.Hollej IVLO miało swoją specyficzną personę (siejącą strach) tak jak do niedawna p.Grudziecka na Piomie...

00

hej ~hej (Gość)27.01.2012 11:43

hej kończyłam to szkolę i walczyłam tez o nią jak nie mieliśmy budynku i chodziliśmy na Strączyńskiego to jest szkoła z tradycjami nauczyciele to super wykładowcy skończyłam ją 10 lat temu i jestem zadowolona na studiach gładko szło z mojej klasy wszyscy ukończyli wybitnie szkołę i studia pracują w służbach mundurowych lub samorządach i powiem wam że będę wspierać protestujących bo tak samo walczyłam o te szkole 12 lat temu

00

~syt ~~syt (Gość)27.01.2012 12:10

jestes inteligentem ????????-dobre sobie-wez lopate i snieg odgarnij.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat