metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
gość ~gość (Gość)27.01.2012 12:13

"syt" napisał(a):

jakich głąbów? ci uczniowie zdają taką samą maturę jak ci z ,,renomowanych'' liceów więc daruj sobie takie komentarze.To liceum jest najlepsze ,kompetentna kadra nauczycielska i bardzo miła atmosfera .Poza tym zacznijmy decydować o tym co dzieje się w naszym mieście ,a nie przyglądajmy się biernie na to co się dzieje , bo jeszcze troche, a w Piotrkowie zostaną tylko markety i kościoły.

00

Lopez ~Lopez (Gość)27.01.2012 12:46

do syt; Trącisz Elką tymi brzydkimi wywodami. Co ty kochana Elu będziesz robić jak padnie mit twojego szefa i mieszkańcy odwołają go w drodze Referndum. Komu w d....ę bedziesz wchodzic aby cię przygarnął i dał ci pracę, komu?Koniec twojego Pana Wielebnego jest bliski, Referendum tuż,tuż.

00

Balonowy cysorz ~Balonowy cysorz (Gość)27.01.2012 13:03

Sport już na łopatkach. Pora na oświatę. ... a miasto się wyludnia

00

Rob ~Rob (Gość)27.01.2012 13:12

Do "hej": To widać, że szkołę i studia skończyłaś wybitnie. Chyba wybitnie za pieniądze. Napisałaś coś ponad 50 słów i nie użyłaś ani jednego znaku interpunkcyjnego i ani razu wielkiej litery. No faktycznie "inteligencję" nam kształci to liceum. I jeżeli mamy samorządowców tak samo jak Ty wykształconych, to co się dziwić, że źle się dzieje.

"....." napisał(a):
przechowalnie głąbów? Sam byłem uczniem tej szkoły i uwierz mi mały człowieczku zapewniam cie głąbów tam nie ma !
Do naszej szkoly uczeszczaja zdolni i mądrzy ludzie którzy zasługują potem na najlepesze studia.

Akurat! W zeszłym roku maturę z polskiego uczniowie zdali na 52% (oczywiście podstawę), matma 42% (rozszerzonej nie zdawał nikt) i to daje 11 miejsce w mieście, angielski 66% i to jest również 11 miejsce ze wszystkich szkół ponadgimnazjalnych w mieście. Wybitną "Czwórkę" wyprzedził ekonomik, technika! To nie jest poziom licealny! Nie czarujmy się, takie szkoły tylko szkodzą. Owszem każdemu należy dać szansę, ale jeżeli liceum ogólnokształcące przyjmuje wszystkich jak leci, nie ma ograniczeń i wymagań, to to jest chyba jednak przesada. Zawsze w Polsce liceum było szkołą elitarną, dla najzdolniejszych, a teraz byle trójkowy uczeń może pójść do ogólniaka, bo pootwierały się różne dziwne twory, mamią niby-ofertą, imprezami patriotycznymi i wbijają im do głowy, że są wybrańcami narodu.

00

hej2 ~hej2 (Gość)27.01.2012 13:26

"Rob" napisał(a):
Akurat! W zeszłym roku maturę z polskiego uczniowie zdali na 52% (oczywiście podstawę), matma 42% (rozszerzonej nie zdawał nikt) i to daje 11 miejsce w mieście, angielski 66% i to jest również 11 miejsce ze wszystkich szkół ponadgimnazjalnych w mieście

Jak jesteś taki mądry to może powiesz skąd masz te dane? Wyssane z palca?

00

absolwentka IV LO ~absolwentka IV LO (Gość)27.01.2012 13:54

Rok temu skończyłam IV LO, nie żałuje, że wybrałam akurat tę szkołę. Przeniesienie jej oznacza, że w niedługim czasie IV LO nie będzie istnieć! Nie rozumiem dlaczego akurat to liceum. Wiem, że dyrekcja nie może wpłynąć na ta decyzje, ale może znajdzie się ktoś kto nam pomoże. Bardzo prosze wszystkich o pomoc!!!!

00

Myśliciel Myślicielranga27.01.2012 13:59

"hej2" napisał(a):
mądry to może powiesz skąd masz

Wyniki można pobrać np. stąd:
http://www.dzienniklodzki.pl/artykul/421422,zobacz-wyniki-matur-dla-poszczegolnych-szkol,z,id,t,z.html
Tylko "Rob" zapomniał dodać, że w naszym mieście mamy bodaj 34 szkoły ponadgimnazjalne, więc 11 miejsce to niezły wynik. A z jęz. polskiego (z podstawy) IVLO zajęło 4 miejsce tuż za "renomowanymi" I, II i IIILO. To chyba nie głąby? Wszystko zależy od tego jak nauczyciel nauczy...

00

absolwentka IV LO ~absolwentka IV LO (Gość)27.01.2012 14:15

No przepraszam bardzo, w każdej szkole znajda się osoby które nie nadają się do ogólniaka. Nie jest tak tylko w IV LO!!! Dla tych którzy nie wiedzą, to absolwenci IV LO dostają się na renomowane uczelnie wyższe, m.in. Uniwersytet Jagieloński, Uniwersytet S. Wyszyńskiego w Warszawie, Uniwersytet Łódzki, Politechnika łódzka i wiele innych. Wiec stwierdzić mogę, że kadra nauczycielska bardzo dobrze spełnia swoje zadania w szkole.

00

paula ~paula (Gość)27.01.2012 14:43

czy w tych komentarzach możecie z łaski swojej nie obrażać ZSP4? My też się tam uczymy tego wszystkiego co wy? Ja się nie wstydze powiedzieć, że chodze do technikum w Oxfordzie. To jest dobra szkoła z dobrymi nauczycielami.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat