A ja się pytam poco miasto ma zabezpieczać te ruinę. Budynek prywatny a to że ludzie tam wchodzą to chyba na własne ryzyko. Problem wtedy sam zniknie, ja bym raczej zwrócił uwagę na wysokość podatków w mieście i brakiem perspektyw rozwoju miasta ;). jeśli mamy już szukać jakiegoś zajęcia dla naszych polityków
Magistrat powinien doprowadzić do rozbiórki tej nie nadającej się do czego innego ruiny. Zanim ktoś przypłaci to życiem. A jeśli nagle znajdzie się "właściciel", to zamiast go przepraszać - obciążyć kosztami.
Za bardzo w tych sprawach władze miasta się "cackają"...
Bardzo mądrze! Mnie tylko zastanawia, czemu "politycy" SLD tak bardzo uczepili się tej ulicy Próchnika; najpierw zrobili haniebny nalot na skład węgla, teraz znowu walczą o "riuny". Panowie, jeSli chodzi o właścicieli, to nazwisko wprawdzie to samo, ale ludzie jak najbardziej różni. Co wam do tego?
W pełni się zgadzam, że obiekt ten obecnie wyłącznie szpeci. Też wolałbym nie oglądać ruin na ulicach naszego miasta.
Jeśli ktoś włazi do takich ruder, to chyba na własne ryzyko. Podobnie jak na górskie szczyty czy tory, po których nadjeżdża pociąg. Nie ma sensu zaprzątać sobie głowy problemami rozmaitych ryzykantów.
Żal serce ściska. Piotrków był miastem przemysłowym, była praca. Huty szkła, Witroma, fabryka domów, Metalplast... Zostały wspomnienia, bo resztę jeśli już nie wynieśli, to wyniosą wkrótce złomiarze...
http://www.epiotrkow.pl/news/Byl-Metalplast-bedzie-targowisko,13117,1,1#coment
Bezpośrednio pod ścianą jednego z budynków jest uczęszczany chodnik.
To tu może dojść do tragedii,nie potrzeba wchodzić do środka.
Kiedy ostatni raz byłeś na Próchnika? Szybciej ktoś połamie sobie tam nogi na nierównych chodnikach, niż zabije się o zdrową ścianę nieużywanego budynku.
A tragedią to jest wypisywanie głupot i bicie piany, któremu tak ochoczo się oddajecie.
jak to właściciela nie ma jak rok temu pan z włosami jak pudel sprowadził ekipę i naprawiali bramę wjazdową do ruin ,co jakiś czas ta osoba pojawia się przy budynkach o co kaman?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!