metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
gość ~gość (Gość)28.10.2017 19:40

To piękna inicjatywa. Cieszymy się że ,że taka impreza odbyła sie w naszym mieście i u naszej Piotrkowskiej Matki Bożej.

04

kolejny gość.... ~kolejny gość.... (Gość)28.10.2017 18:13

Szanowni państwo! Przeczytałem artykuł oraz wszystkie zamieszczone pod nim komentarze. Te podparte argumentami, jak również te, które bazują na ,,opluciu" protestujących osób. Nie zgadzam się z takim tokiem dyskusji.Obrażanie kogokolwiek jest nie tylko przykre, ale również świadczy o wiarygodności wypowiadającej się osoby. Tego typu ,,argumenty" nie sądzę, aby kogokolwiek przekonały. Fakt, że w dzisiejszym zinformatyzowanym świecie nie wyobrażamy sobie innego sposobu komunikowania, nie może być zasadniczym argumentem dla lokalizacji tego typu inwestycji, w tak bliskim sąsiedztwie osiedla mieszkaniowego. Analizując artykuł myślę, że każdy rozumie zasadność protestu. Redaktor nie walczy z potrzebą instalowania nadajników, ale z miejscem jego usytuowania. Myślę, że o tego typu inwestycji nie może decydować tylko firma i osoba udostępniająca grunt pod jego budowę. Czy przeprowadzono konsultację z osobami, które tam zamieszkują? Rozumiem, że osoby, które mają zamiar zakupić w tej okolicy działki pod budowę domu, mają wybór. Jednak... czy osoby, które już tam mieszkają... nie mają nic do powiedzenia? Smutne... Nie chodzi tu przecież o estetykę otoczenia, ale o wpływ promieniowania masztów telefonii komórkowej na ludzkie zdrowie. Każdy może przeczytać wiele artykułów (nie tylko tego redaktora) na temat szkodliwości takiego promieniowania np. http://natemat.pl/167315,nik-nie-badaja-rzetelnie-wplywu-stacji-telefonii-komorkowych-na-zdrowie albo: http://www.dziennikpolski24.pl/artykul/9344778,ministerstwo-wreszcie-zbada-wplyw-nadajnikow-telefonii-komorkowej-na-ludzi,id,t.html itd., itd. W dzisiejszych czasach tak dużo mówi się o zdrowym stylu życia. Dziwię się, że inteligentni ludzie, którzy na co dzień biegają na ,,siłownię", dbają o zdrową dietę, z pewnością słyszeli o kluczowym znaczeniu tzw. czynników środowiskowych w powstawaniu i rozwoju nowotworów, nazywają tych, którzy nie chcą zbyt wcześnie pisać testamentów.....ciemnogrodem. To, że większość z nas posiada telefony komórkowe, kuchenki mikrofalowe nie oznacza - wszyscy. Ponadto, jak ktoś już zauważył, czy korzystamy z tego non stop? Kończąc chciałem zaproponować pochylenie się nad tematem: czy mając do wyboru teren na którym planuję wybudować dom wybiorę z ten... masztem telefonii komórkowej, czy w sąsiedztwie łąk i lasów....? Ja wybrałem miejsce w którym mieszkańcy wiedzą, co kryje się pod nazwą ,, zdrowy styl życia" oraz znają i rozumieją pojęcie ,, mała ojczyzna". Popieram protestujących. Kłaniam się nisko.

52

kinomaniak ~kinomaniak (Gość)28.10.2017 18:54

ale się gryzą! pewnie właściciel gruntu z sąsiadami;) swoją drogą niezły typ! sam się boi coś zrobić a jeszcze twierdzi ze jest zmeczony! najlepiej nasmiecic i pozwolić żeby inni posprzątali...

60

nobody ~nobody (Gość)28.10.2017 12:41

Ale komóreczki mają wszyscy... I każdy chce mieć super zasięg...

511

bączek ~bączek (Gość)28.10.2017 19:18

z tym masztem to jak z puszczeniem bąka w towarzystwie- jednemu jest lepiej a reszcie chce się wymiotować

90

maria,. ~maria,. (Gość)28.10.2017 21:21

Wszystko rozbija się o to,że operator byłby w stanie przesunąć maszt ale szanowni właściciele działki się na to nie zgadzają bo jak podane jest w artykule musieliby zapewnić dostęp do działki dalej położonej. Więc zupełnie bezkrytycznie brną w tą beznadziejną sytuacje nie próbując jej rozwiązać. Najlepiej żeby mieszkańcom udało się zablokować inwestycję to oni będą zadowoleni. Co za egoistyczne podejście. Najlepiej narobić smrodu ale odpowiedzialności wziąć już nie chcą.

60

Włodzimierz ~Włodzimierz (Gość)28.10.2017 22:34

Szkoda tylko ze wobec planów wielkiej firmy telekomunikacyjnej zwykli ludzie są bezbronni. Niby inwestycja do użytku publicznego ale ktoś przez to ucierpi. Mam wrażenie, że z największego Ciemnogrodu pochodzą ci, którzy bezkrytycznie łykają slogany i zapewnienia wielkich firm. Bo przecież kto na tym ma zarobić? Jak to mówią: "będzie pan zadowolony", a wyjdzie jak zawsze.
Stanowcze NIE dla takich praktyk!

70

.;.; ~.;.; (Gość)28.10.2017 22:59

Ciekawe jest szastanie wyzwiskami w stronę osób protestujących nie wnosząc żadnej merytorycznej wartości do dyskusji.

50

gość ~gość (Gość)29.10.2017 06:28

Masz stanie czy wam sie to podoba czy nie.

16

gość ~gość (Gość)29.10.2017 07:40

gdzie mój koment

10

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat