Mimo że oddawałem krew w latach siedemdziesiątych ubiegłego wieku około 10 l nigdy nie korzystałem z przywileju.Uważałem ,że to robię bezinteresownie dla-dobra innego człowieka.Obecnie choruję na szpiczaka mnogiego i zawsze uważam , że inna osoba może potrzebować przede mną pilniejszej pomocy lekarskiej.Pozdrawiam.
Spóżniłam się przez to na rozmowę o pracę bo mnie na Sor nie chcieli przyjąc poza kolejnością, a róźne legitymacje posiadam
W piotrkowskim szpitalu minimum 5 godz. koszmar, nawet jak nie ma dużo pacjentów.
Słuchając dziś radia Piotrków,pewien słuchacz poruszył temat koszy na śmieci i ławek,naprawdę by się przydały nowe i więcej na chodnikach np.ul.Łódzka,a prowadzący to czasem niech pomyślą co mówią, a nie się naśmiewają z ludzi.
Najważniejsi są panowie/panie zebrani(e) z ulic - i nie tylko trzęsący się, zwożeni karetkami i co za tym idzie przyjmowani w pierwszej kolejności ( no bo logiczne karetkę trzeba opróżnić). Nie ważni honorowi dawcy krwi, pacjenci potrzebujący opieki raz na jakiś czas. Ważne żeby dany osobnik przyjęty z karetki był od razu zaopiekowany. Na przyszłość pracujcie uczciwie, odprowadzajcie składki i NIE liczcie na pomoc ????
A co on myślal ,że jak pokaże książeczkę honorowego krwiodawcy to wszyscy będą kłańiac mu się w pas i jako pierwszego go przyjmą?na sorze są jakieś zasady
Polskie porzekadło ludowe mówi,że "Jeszcze się nim taki nie urodził, który by wszystkim dogodził". Popieram w 100% decyzję pracowników SORu, a jeśli ten pan Roman jest słynnym piotrkowskim krwiodawcą, którego znam lepiej niż on sam siebie, to decyzję uważam w punkt. Ktoś z internautów zdziwił się, że go (zakładam, że to ten sam, co go znam)dopuszczono do wypowiedzi na falach eteru, to uważam, że dobrze się stało, ponieważ jest to oryginał jakich mało w piotrkowskim grodzie (wątpię czy w ogóle jest taki drugi) i stanowi atrakcyjny przekaz swoich spostrzeżeń z terenu miasta.
Na sorze to akurat kolejka powinna być wg zagrożenia utraty życia w funkcji czasu i tu się zgodzę. Tylko jak oni te kolory przyznają? Ojciec był kilka razy na tym sorze i nie miał żadnej "flagi".
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!