metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
pol ~pol (Gość)03.01.2014 13:51

I pieprznijta jeszcze pomnik bezdomnego pieska. obok murku czy gdziekolwiek

00

gość 21 ~gość 21 (Gość)03.01.2014 17:33

Popieram pomysł! Nie ma większego przyjaciela człowieka jak pies ,on do końca pozostaje wierny

00

mol molranga03.01.2014 17:56

"gosc-21" napisał(a):
~gość 21 (Gość)
23 minuty temu, 17:33
Popieram pomysł! Nie ma większego przyjaciela człowieka jak pies ,on do końca pozostaje wierny

Współczuje, że nie masz większych przyjaciół jak pies.
Pies zawsze pozostanie psem.

00

osieł ~osieł (Gość)03.01.2014 21:11

Typowe odwracanie uwagi od spraw ważniejszych jak: wysokie podatki i opłaty, domy w ruinie, sieć wod.-kan. i ciepłownicza wyeksploatowana, co raz większe bezrobocie w mieście, a potencjalnych inwestorów brak, itd. itp. Działania pijarowskie czyli propagandowe, jak za czasów tow.Gierka i obecnego premiera Tuska Donalda. Polityków w mieszaniu ludziom w umysłach od zawsze mamy i mieliśmy dobrych. Róbta tak dalej.

00

środek na mole ~środek na mole (Gość)03.01.2014 22:24

"mol" napisał(a):
Współczuje, że nie masz większych przyjaciół jak pies.
Pies zawsze pozostanie psem.

Wolę psy niż mole. A "smętarz" by się przydał.

00

Al Bundy ~Al Bundy (Gość)03.01.2014 23:36

Zupełnie nie rozumiem, czemu niektórzy biją pianę. Skoro pojawił się taki temat, to znaczy, że jest grupa zainteresowanych. Nie jestem przekonany, czy organizacją cmentarza powinno się zajmować akurat miasto - ale gdyby pojawił się prywatny przedsiębiorca z kawałkiem terenu, to czemu by nie? Zresztą bez względu na to, czy cmentarz byłby miejski czy prywatny, to przecież pochówek byłby płatny. I wszelkie usługi też. A co komu do tego, jeśli ktoś chce swojego psa, czy innego zwierzaka pochować? W sumie jeśli ze zwierzakiem żyje się kilka czy kilkanaście lat pod jednym dachem, a bywa, że i śpi razem w łóżku, to po śmierci zwłoki na śmietnik? Jakże to tak?
Mi by nawet nie przeszkadzało, gdyby była możliwość chowania zwierzaków na jednym cmentarzu z ludźmi. Dziś nawet gdyby ktoś w testamencie zawarł życzenie, by do grobowca dokooptować mu w przyszłości zwierzaka, który go przeżyje, to jest to niemożliwe. Prawo zabrania. A w sumie dlaczego? Wszak logicznego uzasadnienia do takiego zakazu nie ma! Powiem więcej: ten zakaz jest wbrew logice i łatwo to wykazać.
Zupełnie też nie rozumiem, czemu temat cmentarza komunalnego, który był tu kiedyś poruszany, został pogrzebany (nawet mi się określenie wpasowało w temat...). A teraz z kolei wypłynął temat cmentarza dla zwierząt. Hmmm...

00

Sonia ~Sonia (Gość)04.01.2014 01:32

A ja chętnie oddam swoją działkę pod taki cmentarz.Jak na początek 2600 m² wystarczy.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat