Najpierw zatroszczmy się o puchówek ludzi, którzy chcą być pochowani na komunalnym za ok.600 zł. a nie na kościelnym placu za 2500 zł.. Katolicy nie myślcie tylko o sobie, bo wrogów robicie sobie coraz więcej.
Taaa ja mam 3 słoniki Panie prezydencie. Wystarczy odpowiedni regulamin i nikt słonika nie pochowa na miejskim cmeentarzu dla zwierząt...
Jeśli komuś to potrzebne to niech sobie wybuduje za swoją własną kasę.
a ja mam 4 żyrafy, latają po ogródku. Teraz kupiłem słonia na ebay.de, czekam aż przyleci..
Proponuję by mieszkańcy zrobili zbiórkę, a wolontariusze zbudowali cmentarz. Honorowym patronatem niech zostanie J. Dziemdziora.
Mam nadzieję, że zechce Pan porozmawiać z ludźmi zgłaszającymi takie potrzeby - proszę o telefon na 603- 924481 i wówczas podam namiary telefoniczne tychże. Ponadto proszę aby mój interlokutor był uprzejmy zapoznać się z art 23 ustawy o samorządzie gminnym i wypowiadał się w duchu bardziej przyjaznym ludziom niezależnie od ich poglądów.
Moim zdaniem odpowiedź wiceprezydenta była relatywnie poważna jak samo pytanie o taki "cmentarz".
Z drugiej strony skoro samorząd nie chce współpracować w tej sprawie to może Pan Jan zorganizowałby sam taki cmentarz? Część piotrkowian, która tak postuluje zrobiłaby zbiórkę kasy na potrzebne materiały, resztę zrobiliby wolontariusze, których zresztą w naszym mieście nie brakuje. Takie ruchy są teraz popularne więc jakby to dobrze zorganizować, nagłośnić to jeszcze niejedna osoba zrobiłaby na tym kariere.
"...Będzie cmentarz dla zwierząt?..." i odpowiedź, nie nie będzie. Szkoda że pytanie nie brzmiało : będzie w Piotrkowie centrum lotów kosmicznych???
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!