P. Heinzel szkółka pływacka Delfin korzysta z basenu na ul. Próchnica! !!
Przecież jest jeszcze Słoneczko! Tam tłoku teraz nie ma. A jak ktoś nie jest morsem to może kąpać się w ubraniu.
Prezydent już dawno postawić duży Aquapark w Piotrkowie, należy się to Nam, ale najlepiej nic by nie robił !!!!
Trzeci basen to jest już potrzebny - ale będzie mediateka. Czy Pan Leszek wie ile osób z PT jeździ do parków wodnych... Te dwa baseniki to mała namiastka tego co powinno być w XXI wieku.
Jeżeli zaś chodzi o szkółki przecież to też są normalni użytkownicy basenu... Wina OSIRu, że nie ma transparentnej informacji o rezerwacji.
Powyższe tylko pokazuje, że jest duże zapotrzebowanie na tego typu obiekty w naszym mieście. Zbliżają się wybory więc pewnie za chwilę bedziemy mili mnóstwo informacji co to nie powstanie w naszym mieście...
Jest tłok i będzie, bo z basenu korzystają dzieci nie tylko z Piotrkowa. A swoją drogą, nie ma powodu komukolwiek zabraniać. Ewidentnie brakuje dodatkowych miejsc dla tej formy rekreacji w naszym mieście.
A może czas pomyśleć o rozbudowie istniejącego już basenu. Przydałby się w mieście porządny, nowoczesny basen z częścią rekreacyjno - rehabilitacyjną. To co mamy w tej chwili to przeżytek,oferta dla niewielu, brak atrakcji . Jednym słowem: nuda. Zamiast kolejnych stadionów może jakaś propozycja dla szerszej grupy społeczeństwa niż kopacze piłki.
Jeśli jest takie duże obłożenie na basenie (a jak jest na drugim?) to władze miasta już teraz powinny planować wybudowanie parku wodnego. W USA szkoły są wyposażone w baseny. A u nas? Takie duże miasto a ledwie dwa małe baseniki.
Ja jestem mega rozczarowana tą pływalnią w ostatnim czasie. Nie dość że tory pozajmowane i trzeba w 4 osoby pływać na jednym to woda jest bardzo zimna. Ostano nie dotrwałam do końca i wyszłam 10 min przed czasem bo już nie szło wytrzymać. Morsem jeszcze nie chcę zostać. I do tego w szatniach temperatura również nie zachęca do zrzucenia ciuszków :/
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!