Awizo powtórne oznacza że nie było cię tydzień temu człowieku nie obrażaj listonosza
Na ul. Szmidta listy można odebrać w sklepie nawet te polecone które trzeba podpisać. Listonosz zamiast pracować siedzi w sklepie z największą plotkara osiedla Pania M. O tym żeby w skrzynce było awizo można marzyć. Tylko na poczcie dowiemy się że coś przyszło.
Rozmowa z urzędniczka jest bezprzedmiotowa .Ona swoje a listonosz swoje .Zreszta Urzad Pocztowy wymienia listonoszy badzo często.i jest kłopot.Osobiście to odczułem.
Składanie reklamacji mija się z celem. Kilkakrotnie składałem reklamacje i Poczta zawsze miała jakieś "durne" wytłumaczenie. Składałem reklamacje na zaginięcie kilku przesyłek nierejestrowanych, na podrobienie podpisu odbioru. Szkoda czasu i nerwów. Poczta liczy na to, że o przesyłki o wartości do kilkudziesięciu złotych nikt nie będzie marnował czasu i zdrowia na procesy sądowe.
Jak raczą zostawić awizo, to jest i tak cud. Nie raz nawet tego nie ma i trzeba chodzić i się pytać czy przesyłka aby nie czeka w placówce. A skargi nie dają nic.
Wysylajac list polecony przyjmujemy ,ze sa tam dokumenty... Niestety czesto wysylamy po prostu wszystko, bo taniej ...Gabaryt A i niby ok... A w skrzynce awizo... pytam pani na poczcie czemu awizo a nie przesylka... bo... pada odpowiedz jak pani sobie wyobraza listonosza z 10 takimi przesylkami? Wlozy w torbe i cala mu zajmie... Wiec pytam po co poczta przyjmuje takie "duze" skoro ich nie dorecza? Ale pani w okienku,to pionek w grze... odgornie sa problemy!
skoro poczta ma takie problemy z dostarczeniem większej przesyłki do adresata to po co w ogóle świadczy takie usługi???????????????
Piotrkowska poczta to dno - z usług korzystam tylko wtedy, gdy niestety jest to konieczne. Zostawianie awizo to nie jeden problem - paczkę można, nie wiedzieć czemu, odebrać dopiero następnego dnia.
Wiele razy skladalem reklamacje z powodu niedostarczenia paczki,ale nigdy poczta nie przyznala sie do bledu.Jedynym wyjsciem jest rezygnacja z uslug poczty,konkurencji nie brakuje.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!