Donald jest za ale ma warunek by właścicielem tej elektrowni były Niemcy w innym przypadku jest to nieekonomiczne nieopłacalne dla naszego państwa .
No a ja nie chciałbym oglądać grzybów na niebie!? Po kiego nam tak droga i niebezpieczna dla środowiska elektrownia, skoro geniusz Morawiecki jako jedyny na świecie rozbił młotkiem atom!? Wystarczy kowadło i młotek i już mamy mini reaktor atomowy, przyjazny dla środowiska!?
mieć własny węgiel i najtańszy prąd z tego ,jednocześnie płacić NAJWYŻSZE ceny za zielone ekoszaleństwo ? tylko nasi tak potrafią ,ilości zamykanych zakładów już teraz poraża ,przy tej polityce gospodarczej /deficyt/ wkrótce wszyscy odczujemy ,tak jak powodzianie /skuteczności / naszej władzy
Jeszcze im mało. Truła Piotrków i.okolice tyle lat. Starczy tego. Pensje po kilkadziesiąt tysięcy, nie mówiąc o innych przywilejach np. emerytalnych. Wstyd. Koniec tego rozpasania i przywilejów kosztem innych grup.
Skoro już o truciu wspominamy, to ja zapytam. Dlaczego w Piotrkowie Trybunalskim, wieczorem oraz w nocy strach uchylić okno w domu, nie mówiąc już o wyjściu na zewnątrz? Dlaczego czuć swąd palonej gumy i plastiku? Dlaczego dopuszczalne normy zapylenia co wieczór przekraczane są ponad tysiąckrotnie? I dlaczego nikt o tym nie mówi, nie reaguje?
Do związkowców: katastrofę środowiskową to zrobił wasz zakład pracy, emisja pyłów i trucizn. Jesteście olbrzymim problemem dla środowiska. Poziom wód gruntowych jest katastrofalnie niski, poprzez odpompowywanie wody. Zarobki w kopalni i elektrowni zawsze były bardzo wysokie, w stosunku do innych gałęzi, więc powinniście sobie z pensji odłożyć na cięższe czasy. Inni nie mieli z czego. Problemy społeczne--zdecydowana większość pracowników to pracownicy napływowi z całego kraju. Nie stanowiło to dla nich problemu aby przyjechać do Bełchatowa, więc nie powinno być problemu aby zmienić ponownie miejsce pobytu.
Kruk krukowi oka nie wykole, ale Polak Polakowi tak . I jeszcze jedno ! Najgorszy ptak jest ten, co w swoje gniazdo sra.
No nie wiem. Kiedyś czytałem gdzieś, że Bełchatów z racji odkrywki i możliwych tąpnieć z tego powodu, nie jest dobrym miejscem na elektrownię atomową. W dodatku takowa wymaga ogromnych ilości wody, więc buduje się je w okolicach jezior czy rzek. W tamtym miejscu nie ma jeziora, jeśli nie liczyć tego które ma powstać po odkrywce ani większych rzek. Jezioro po odkrywce musi mieć mocne zasilanie wodą z rzek, bo inaczej w okresach suszy wody może być za mało. Ponoć więc Bełchatów to nie najlepsze miejsce.
Przerzucanie palet to max na co zasługują polaczki, a nie elektrownie atomowe.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!