Po zakończeniu seansu 12 października 2013 "Violetta" w kinie Helios w Piotrkowie Tryb. o godzinie 18 dzieci zostały wypuszczone z sali w kierunku parkingu oraz na zewnątrz obiektu bez wcześniejszego poinformowania rodziców, którzy czekali przed wejściem do sali głównej. Niektóre dzieci błąkały się również po piwnicach, ale wróciły, taka informacja z ust moich dzieci. Moje dzieci na szczęście obyte z tym obiektem nie straciły orientacji, a wręcz zaopiekowały się młodszymi pięciolatkami. Kierownictwo zostało w dniu dzisiejszym poinformowane o takim zdarzeniu, prawdopodobnie kierownik kina, nie chciał przyjąć do wiadomości takiego zdarzenia, wręcz arogancko się bronił, nie rozumiejąc o karalności takiego wybryku z jego strony. Chamsko się rozłączył, w drugim telefonie został poinformowany, że zgłoszę incydent na prokuraturę i policję, co zostało uczynione. W dobie pedofilii i napaści zagrożenie dla dzieci było dość prawdopodobne. Taki człowiek, który z pokorą i zrozumieniem nie potrafi przyjąć swojego zaniedbania i się ukorzyć nie powinien zajmować stanowiska pracy związanego z opieką nad dziećmi.
to jakaś masakra, z drugiej strony nie rozumiem czemu rodzice czekali z drugiej strony skoro wiadomo, e z kina wychodzi się innymi drzwiami niż się weszło
ale chyba to rodzice mają opiekować się dziećmi. jeśli rodzice pozostawiają dzieci bez opieki to chyba nie jest winna pracowników? Część z rodziców potrafi zadbać o bezpieczeństwo swoich pociech - wystarczy albo iść na film razem z dzieckiem (w dobie pedofilii), albo zapytać o której godzinie dokładnie kończy się seans, albo wejść pod koniec filmu na salę po dziecko. Trudno by rodzic, który przychodzi 10 minut po zakończeniu filmu nie szukał swojego dziecka... ale najlepiej oskarżać innych
a i jeszcze jedno. ja w życiu 5 letniego dziecka nie zostawiłabym bez opieki!!! fajni z Was rodzice - to Was trzeba podać do prokuratury. Kino nie jest placówką gdzie pracują ludzie na stanowiskach "związanych z opieką nad dziećmi"
a dlaczego dzieci były same na sali kinowej bez żadnego opiekuna, który by te dzieci wyprowadził? Kino i pracownicy kina nie są od pilnowania dzieci.
panie kierowniku kina, proszę nie podszywać się za rodziców, znamy pana numery
potwierdzam, to samo mnie wczoraj spotkało, na pytania którędy dzici wyjdą, pani z głupim usmieszkiem odpowiedziała, że drzwiami, ja nie muszę iść ze swoim 10 letnim dzieckiem do kina, tak jak i do szkoły i piaskownicy, ale chcę wiedzieć, którędy wychodzi moje dziecko z kina, bezmyślność obsługi kina jaes porażająca, dodatkowo kłamstwa ze strony pań obsługujacych kino, byle usmiechać się, kasę zgarnąć, wepchnąć popkorn, bojki przy kawce, ja płacę za bilet i żądam informacji ale takiej nie otrzymuje, zenada nie kino
Tam się cwaniactwo wgryzło do pracy!Bezczelne i aroganckie!Sam tego doswiadczyłem!Olewam takie kino!Wole do Łodzi jechać!
Popieram, kino Helios w Piotrkowie i ci pracownicy z przypadku, to jakaś masakra. To nie pierwszy przypadek braku organizacji i myślenia z ich strony.
Po pierwsze brak organizacji i dialogu wcześniejszego kierownictwo kina - rodzic .
Po drugie niekompetencja kierownictwa i chamstwo to pomyłka z zajmowanego stanowiska.
Po trzecie rodzice powinni wykonać telefon nie do kierownictwa tyko do góru Heliosa.
Po czwarte czy Helios tak łatwo ignoruje swoja markę i naraża bezczelnością swoich pracowników opinie jaka może zaważyć w przyszłości na tego typu seansach.
Po piąte pracownicy wiedzieli gdzie stoją rodzice a ich brak poruszania mózgiem okazał się faktem.
Również byłem na sobotnim seansie. Przed końcem seansu zapytałem się pracowników którędy będą dzieci wychodzić i otrzymałem wiadomość żewyjściem ewakuacyjnym. Pozwolono mi wejść nawet na salę przed końcem seansu i poczekać na dziecko. Jak się ma dzieci to trzeba ich pilnowaća nie czekać aż inni to zrobią.
Prawnie do 12roku życia odpowiadają za dzieci opiekunowie a nie obsługa kina lub obcy ludzie. Tyle w tym temacie.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!