metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
~Bucu11.01.2016 23:18

Nie mam możliwości korzystać z internetu kablowego, gdyż nie mam kabla. Co polecacie? Jakiś bezprzewodowy? Myślałem nad webering, ponieważ mają fajne prędkości, bez limitu i nie duży koszt.

zosia ~zosia (Gość)25.01.2016 19:51

Tylko nie webring,facet który tam pracuje to arogancki bufon az się prosi żeby w mordę dostać

cytat

toya ~toya (Gość)25.01.2016 19:38

Co ty narodowiec kupujesz internet od obcego kapitału jakim jest UPC ?

cytat

~PT ~~PT (Gość)25.01.2016 19:33

Na Mickiewicza nie ma UPC , Toya chyba też.

cytat

PiotrkowskiNarodowiec89 PiotrkowskiNarodowiec8925.01.2016 09:53

Witajcie. Do Piotrkowa Trybunalskiego przeprowadziłem się kilka tygodni temu i mieszkam na Osiedlu Mickiewicza. Chciałbym się Was poradzić jaki net można tam zainstalować?
Chodzi mi bardziej o stałe łączę, bez limitu pobierania, nie mam pojęcia czy np internet z UPC czy Toya można podłączyć w domu jednorodzinnym... Znalazłem stronę www.stalelocze.pl transfer może nie powala, ale jest bez limitu danych. Obecnie posiadam internet w Play jednak problemem jest 18 GB na miesiąc. :(
Jak dla mnie najlepszym rozwiązaniem byłby sam internet bez zakładania telefonu stacjonarnego, który jest potrzebny do działania internetu. :|
Więc proszę o odpowiedź Ci, którzy mieszkają już wiele lat w Piotrkowie to mają większe pojęcie niż ja. :)

cytat

broda broda13.01.2016 12:42

Nie musisz nic ściągać, obejrzyj filmy online w jakości HD i cały limit "pójdzie" w 1 dzień. Dla bardzo wielu cena 119 zł to cena zaporowa a prędkość - "prawdziwy Internet szerokopasmowy do 22 Mb/s przy pobieraniu danych i 6 Mb/s przy wysyłaniu danych". A obecnie chyba podwyższyli cenę http://www.tooway.pl/pakiety-internetowe/tooway-10/ - więc osobiście nie polecam. Taniej wyjdzie internet radiowy, oczywiście wszystko zależy gdzie się mieszka czyli do czego mamy dostęp.

cytat

zxc ~zxc (Gość)13.01.2016 11:01

Sąsiad teraz testował LTE polsatu, zapewniano go że ma być błyskawica. Mieszkamy w bliskim sąsiedztwie komina jednej z piotrkowskich elektrociepłowni gdzie znajduje się ich super przekaźnik. Jak się okazało założył, i szybko zdemontował po czym pojechał to cudo oddać. Co do cen Toowaya w artykule KS wydaje mi się że są troszke już nieaktualne. Ja za sprzęt nie płaciłem nic, ani nie płacę dzierżawy. Pingi natomiast wachają sie w czasie 300 - 500 ms. Z dostępem nie ma problemu, każdy kto ma antene satelitarną ustawioną na Astrę czy HotBird i odbiera telewizję z poziomem sygnału dobry spokojnie również sięgnie satelitę KA-SAT

cytat

zxc ~zxc (Gość)13.01.2016 10:44

Toowaya mam już od października 2013, była tylko jedna kilkugodzinna przerwa. Co do ceny jak na nasze warunki 119 zł za łącze 10/2 mb to chyba nie jest to zła cena. Co prawda minusem jest limit 10 gb, ale jeżeli ktoś nie ściąga muzyki czy filmów to spokojnie wystarcza. Ja jestem bardzo zadowolony, po walkach z softem, webringiem, neostradą.. Polecam..

cytat

broda broda12.01.2016 13:16

Z tym spokojem przy posiadaniu Tooway nie był bym taki pewny, że o cenie nie wspomnę: http://www.komputerswiat.pl/poradniki/internet/isp-i-internet/2015/07/wybor-lacza-internetowego.aspx
Najtaniej wyjdzie internet mobilny, należy sprawdzić tylko która sieć w okolicy ma najmocniejszy sygnał LTE.

cytat

zxc ~zxc (Gość)12.01.2016 12:20

Szczerze odradzam firmę W..G i kontakty z jej właścicielem panem M.. B..
Jak chcesz mieć spokój z internetem polecam ci internet satelitarny TOOWAY.
W Warszawie jest firma rozprowadzająca, Poszukaj firma nazywa się Kempa Invest.

cytat

??? ~??? (Gość)12.01.2016 08:47

Kabel możesz kupić sobie w media markt.

cytat

reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat