Wczoraj (17.12.2013r.) około godziny 23 natknąłem się na 2 błąkające się pieski . Psy nie odchodziły od siebie na krok , suczka miała czerwoną obrożę , wyglądały na zadbane. Przez 2 godziny psy za mną chodziły , a ja szukałem właściciela , niestety nikogo nie znalazłem. Około godziny 1 w nocy przy ul. Kobyleckiego psy coś wyczuły i pobiegły przed siebie w stronę ul. Słowackiego . Poniżej zamieszczam zdjęcia.
http://zapodaj.net/75d8d5d3b1017.jpg.html
http://zapodaj.net/b87b93c09f2f9.jpg.html
I czym się chwalisz?... , trzeba było spakować je i zawieźć do schroniska a nie zostawić na pastwę losu albo na pożarcie innym bezdomnym psom.
Czy Ty tak czasem robisz?
Nie codziennie zdażają mi się takie sytuacje ale wyobraź sobie że nie jestem obojętna na losy zwierząt i zdarzało mi się gościć parę razy w schronisku dla zwierząt.Pozdrawiam
Nadal mi nie odpowiedziałaś na pytanie :)))
Ares - czepiasz się jak rzep psiego ogona...tak 3 razy zawiozłam zwierzaki do schroniska...zadowolony? :)))))
Piotrkowianka- Skoro tak chętnie zawozisz psy do schroniska , to pewnie widziałaś jak te zwierzęta są traktowane. Nie sądzę ,że zamykanie tych psów w klatce ,a później na pewno rozdzielenie ich byłoby dla nich lepsze. Do tego nie chciałem dopuścić , bo widać było , że psy są do siebie przywiązane . I jeszcze jedno "Czym się chwalisz" , to jest szczyt bezczelności i chamstwa , jeśli uważasz , że zamieszczanie postu z troski o zwierzęta to chwalenie się.
I pewnie mieszkasz na Przemysłowej :)))
Ale dorobiłeś dosłownie dupie uszy...sorry ale ja zbyt kocham zwierzęta ,żeby z Tobą tu w Twoim stylu dyskutować...nie umiesz dokładnie czytać i wyrwałeś wszystko z kontekstu...bywaj...pa.
Jedno wyklucza drugie. Jak Ty tak kochasz te zwierzęta, to powinnaś robić wszystko, żeby do schroniska nie trafiały. Schronisko to ostateczność. Nie jest sztuką "spakować" je i wywieźć do tego okropnego miejsca. Tym bardziej, że tam mają już minimalne szanse na dom.
Ot i mądrego dobrze posłuchać...lepsze życie na tułaczce , w deszczu i głodne...mądry nie posłucha a głupi nie zrozumie.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!