Artykuły do tagu: Schronisko Bukowina

Dziczyzna - dawny szlachecki przysmak
Suto nakryte stoły dawnych przedstawicieli szlachty i arystokracji uginały się od wyjątkowych potraw z dziczyzny i dzikiego ptactwa. Wyborne dania serwowane były szczególnie dla znamienitych gości. Dziś potrawy ze zwierzyny łownej również goszczą w naszej kuchni. Ich oryginalny smak i aromat wciąż wodzi na pokuszenie największych smakoszy tego przysmaku. Które gatunki mięsa zaliczamy do dziczyzny i co właściwie oznacza ten termin?
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat