Szef kuchni, choć ma tylko 26 lat, ma już sporo sukcesów na swoim koncie. Rafał Wronka pochodzi z Piotrkowa, tutaj też chodził do szkoły. W rodzinnym mieście rozpoczęła się jego przygoda z profesjonalnym gotowaniem i gastronomią, po czym wyjechał do Irlandii, tam pracował kilka lat w 4- i 5-gwiazdkowych hotelach. Odbył także praktykę w jednym z norweskich hoteli. Od 2 lat jest „executive chef” w jednej z dużych sieci restauracji w Londynie. W 2013 roku po raz pierwszy pojawił się w przewodniku “Michelin “ z prestiżowym wyróżnieniem” 3 sztućcy”. W 2014 roku dostał wyróżnienie „4 kompletów sztućcy” jako jeden z najmłodszych polskich szefów kuchni.
Warsztaty w ZSP 4 odbędą się w piątek (28 lutego) od godz. 15. Dzień wcześniej Rafał Wronka wystąpi w programie „Twoje Popołudnie z Telewizją Łódź”.
as