Składając hołd Krzysztofowi Kazimierskiemu w czasie Mszy Świętej w dniu pogrzebu ,przedstawiciel zarządu Piotrcovii oświadczył ,że turniej otwarcia sezonu piłki ręcznej kobiet w Piotrkowie będzie cyklicznie nosił nazwę "Memoriał im.Krzysztofa Kazimierskiego".Taka informacja ukazała się również w piątkowym wydaniu Dziennika na stronach dodatku dotyczącym Piotrkowa.
Dlaczego nie ma mojego wczorajszego wpisu popierającego myśl Pani albo Pana "Obserwator DWA" z dołożonymi pomysłami? Myślę, że najlepszym uhonorowaniem Panów Trenerów piłki ręcznej Gawlińskiego i Kazimierczaka, oprócz nazwy hali sportowej jest zorganizowanie turniejów w piłce ręcznej jako Memoriałów. Jeden Memoriał dla dziewcząt imienia p.Kazimierskiego, z klas 6 podstawowa przez gimnazjalne do II klasa szkół średnich(technika i licea) oraz drugi Memoriał dla chłopców imienia p.Gawlińskiego, z tych samych klas jak dla dziewcząt. Turnieje - Memoriały przy odpowiednim nagłośnieniu i rozpowszechnieniu mogłyby być Mistrzostwami województwa łódzkiego w tych kategoriach wiekowych, a z czasem może mistrzostwami Polski Dlaczego wpis z tymi pomysłami i jeszcze kilku uwagami nie ukazał się na stronie "epiotrkow.pl"????
Dlaczego nie ma mojego wczorajszego wpisu popierającego myśl Pani albo Pana "Obserwator DWA" z dołożonymi pomysłami? Myślę, że najlepszym uhonorowaniem Panów Trenerów piłki ręcznej Gawlińskiego i Kazimierczaka oprócz nazwy hali sportowej jest zorganizowanie turniejów w piłce ręcznej jako Memoriałów. Jeden Memoriał dla dziewcząt imienia p.Kazimierskiego, z klas 6 podstawowa przez gimnazjalne do II klasa szkół średnich(technika i licea) oraz drugi Memoriał dla chłopców imienia Gawlińskiego, z tych samych klas jak dla dziewcząt. Turnieje memoriałowe przy odpowiednim nagłośnieniu i rozpowszechnieniu mogłyby być Mistrzostwami województwa łódzkiego w tych kategoriach wiekowych. Dlaczego wpis z tymi pomysłami i jeszcze kilku uwagami nie ukazał się na stronie "epiotrkow.pl"????
Niedościgniony wzór nauczyciela, wychowawcy, trenera. Nie mogę sobie wyobrazić, ze nasze pażdziernikowe spotkanie w szkole było ostatnim spotkaniem. Tak wiele chciałabym Mu jeszcze powiedzieć, posłuchać Jego rad i wyjatkowych dowcipów.
Msza św. od wychowanek u Ojców Bernardynów 6 czerwca- sobota o godz.19.00 ,
26 lipca - niedziela ,godz.20.00 w kościele u Panien(imieniny śp Krzysztofa)
Zapraszamy
Wójku jestem dumna że byłam w Twojej Rodzinie . Dziękuję Ci za wszystko!
Żegnamy Czlowieka,który po śmierci ma same pozytywne komentarze i opinie - na które zasłużył sobie za życia. Czy nie zasługuje On na realizację mojego wniosku napisanego na pierwszej stronie.CZEŚĆ JEGO PAMIĘCI
Pamiętam Go jako uśmiechniętego i skorego do żartów, z tym dowcipnym błyskiem w oku. Czasem zastanawiałem się czy Jego rodzina i korzenie nie sięgają Polskich Wschodnich Kresów Utraconych, taki miał charakter podobny do ludzi pochodzących z Ziemi Lwowskiej albo Wileńskiej czy Mińskiej. Myślałem, że jest młodszy, tak wyglądał. Mam nadzieję, że na tej stronie będzie chociaż minimalna informacja z pogrzebu oraz PRZEDE WSZYSTKIM działacze sportowi Piotrkowa i nie do końca istniejącej "Piotrcovii" będą umieli się znaleźć i godnie uczczą Jego Pamięć wraz z władzami miasta. Szkoda, żal Człowieka, nie tylko trenera i wychowawcy, a właśnie Człowieka. Pochylmy głowy, pomódlmy się polecając Jego duszę nieśmiertelną Bogu.
Pamiętam Go jako uśmiechniętego i skorego do żartów, z tym dowcipnym błyskiem w oku. Czasem zastanawiałem się czy Jego rodzina i korzenie nie sięgają Polskich Wschodnich Kresów Utraconych, taki miał charakter podobny do ludzi pochodzących z Ziemi Lwowskiej albo Wileńskiej czy Mińskiej. Myślałem, że jest młodszy, tak wyglądał. Mam nadzieję, że na tej stronie będzie chociaż minimalna informacja z pogrzebu oraz PRZEDE WSZYSTKIM działacze sportowi Piotrkowa i nie do końca istniejącej "Piotrcovii" będą umieli się znaleźć i godnie uczczą Jego Pamięć wraz z władzami miasta. Szkoda, żal Człowieka, nie tylko trenera i wychowawcy, a właśnie Człowieka. Pochylmy głowy, pomódlmy się polecając Jego duszę nieśmiertelną Bogu.
Panie Krzysztofie, dziękujemy za wszystko, co Pan zrobił dla żeńskiej piłki ręcznej w Piotrkowie. Zawsze będziemy pamiętać!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!