metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Davidoff ~Davidoff (Gość)08.11.2017 10:01

Rumuni atakują po mszy w niedziele. Są na mszy a jak ksiądz zbiera na teckę to wychodzą i czekają na koniec mszy już na zewnątrz.

100

gość ze wsi czyli opozycja ~gość ze wsi czyli opozycja (Gość)08.11.2017 11:08

Lewandowski też miał dobre serce dał na chore dziecko 100 tys. zł to w nagrodę musiał się tłumaczyć przed prokuratorem za swoja głupotę.

111

dfgdfgdfg ~dfgdfgdfg (Gość)08.11.2017 13:27

Chcecie mieć osoby żebrzące - dawajcie. Chcecie, by wzięli się do roboty - nie dawajcie - to wtedy poszukają normalnego sposobu na dorobek.
Ciekaw jestem, ilu spośród komentujących, którzy są przeciwni żebraniu pobiera socjal. To jest to samo, panowie i panie - tylko praca jest źródłem zarobku!

110

Gerwazy ~Gerwazy (Gość)08.11.2017 11:08

Ja osobiście nie daje kasy. zazwyczaj proponuje zakupy jedzenia. Jestem zdziwiony bo kilka razy Osobnicy Ci nie chcieli przyjąć takiej formy pomocy. Koleś obok poczty zbiera pieniądze i kupuje alkohol. Mi osobiście nic do tego taka drogę życia sobie wybrał. Czy dawać to indywidualna sprawa. Szkoda mi tych ludzi, ale rozpijania nie pochwalam i nie daję. Co mnie Caritas w Łodzi interesuje. Ci ludzie są z Piotrkowa w Piotrkowie nimi się zajmijcie. Z drugiej strony jak kogoś takiego zmusić do ogarnięcia się. W końcu maja prawo do takiego życia. Tylko dlaczego inni muszą kłaść na ich utrzymanie. Niejednokrotnie nie chcą pracować wolą doprowadzać się do upojenia. Praca zawsze się jakaś znajdzie . Ulice można odśnieżać, liście zgarniać. Smutny i trudny temat.

102

gość ~gość (Gość)08.11.2017 15:09

Ja nie daje kasy ani jedzenie,zresztą nie chcą jedzenia a jak wezmą to wyrzuca do kosza. To są naciagacze!!!! Nie dajcie się nabrać!

100

gość ~gość (Gość)08.11.2017 09:34

Przed poczta na Słowackiego siedzi taki jegomość tfu jak sobie pomyśle oblech. Do roboty niej się weźmie. Albo pijaczki w wieku 23 lat po osiedlu żyletka idą do biedry na darmowa bułkę. Wysłać ich wszystkich w góry skaliste niech sobie radzą. Zjadają się nawzajem

191

gosc ~gosc (Gość)08.11.2017 09:14

Aldi Piotrków Sikorskiego: gość żyje sobie całkiem nieźle. Prowadzi bogatą dietę chmielową 365 dni w roku. Jak widzę tego śmierdzącego lenia z potulnie wysuniętą ręką "o pomoc" to mnie krew zalewa.

221

gość ~gość (Gość)08.11.2017 20:10

Ale piep... tym artykule chciałbym zobaczyć kto by wziął taką osobę do domu na obiad
Nie mówię że wszyscy źli Ci co proszą ale to mija się z prawdą.

30

nie daję ~nie daję (Gość)09.11.2017 16:55

J. Korwin-Mikke powiedział kiedyś, że żebracy mają swoich "alfonsów", czyli tzw. opiekunów, którzy biorą od nich haracz i w zamian podobno ich ochraniają, a biada temu, kto nie ma swojego "alfonsa" i chce żebrać w danym rewirze... W moim kościele kiedyś ksiądz przestrzegał przed dawaniem datków żebrakom, bo to przeważnie oszuści i naciągacze. Ja nie daję!

40

Pierre Dolevas ~Pierre Dolevas (Gość)08.11.2017 23:34

Cytuję:
wynika, że nawet 80% żebrzących, to tzw. żebracy zawodowi

Fajny "zawód". Powinni założyć jakieś związki zawodowe.
A tak swoją drogą, to mamy żebraków w państwie opiekuńczym, gdzie przecież wszelka pomoc została zinstytucjonalizowana. Można by pomyśleć, że żebractwo i państwo opiekuńcze wzajemnie się wykluczają. Ale jak widać, nie. Widocznie są na tym świecie rzeczy, które się "fizjonomom" nie śniły. ;)

50

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat