metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
ona ~ona (Gość)13.11.2014 09:25

może moja wypowiedz trochę dziwnie zabrzmiała ale już prostuje. Kto głosuje na pana Błaszczyka oczywiście że ci którym daje on pod sb posadę żeby tylko kase trzepac. Pan Błaszczyk rządzi tyle lat to dlaczego nie dac szansy jakieiś nowej osobie niech sie sprawdzi. I w 100% zgadzam sie z opinią użytkownika o nazwie "jestem tu "

63

idzie nowe ~idzie nowe (Gość)13.11.2014 09:37

Czytając ostatnio gazete która wpadła w moje ręce i wypowiadał sie tam pan Błaszczyk tak na prawde nie wiedzial co ma powiedziec.Zgadzam się z komentarzem że trzeba w gminie zrobic cos pozytecznego jak oczyszczanie rowów czy melioracja itp., zainwestowac w cos co bedzie z pozytkiem dla wszystkich.

73

kilka ~kilka (Gość)13.11.2014 10:40

Gęsi to w kurniku,a nie na posadach.

31

Jaaaa ~Jaaaa (Gość)14.11.2014 03:09

Przestancie tak jechać na tego wójta czy wy jak byście byli na jego miejscu to inaczej byście robili was posadzić na takim stołku to byście dopiero nacfaniakowali cała gminę byście sprzedali i nie powiem co jeszcze takiego jak my mamy wójta to nie ma na okolice i będziemy trzymać kciuki aby został jeszcze z nami przez pare lat bo nowego dziadostwa nawpuszczac to nie sztuka wescie ludzie sie ogarnijcie

23

no chyba żart ~no chyba żart (Gość)14.11.2014 06:30

Masz racje drugiego takiego lenia nie ma. ktory nic nie robi ! ;-) tyle w temacie. bez kitu kto ten komentarz pisal moze sam ów pan wojt ktory nie ma juz argumentow ha ha..a moze tb placą zebys takie beztalencie i nierobstwo promowal.?

51

~gość ~~gość (Gość)14.11.2014 07:35

W zupełności zgadzam się z ~Jaaaa. Tak jak każdemu , tak i jemu można wiele zarzucić, ale nie można tak po prostu bezkrytycznie powiedzieć, że nic nie robi. Krytyka jest wskazana, pod warunkiem, że jest konstruktywna - a takiej się w komentarzach nie doczytałam. Trzeba przy wyborze kierować się rozumem (SWOIM !), przeanalizować wszystkie za i przeciw, zrobić bilans. Popatrzcie na gminy sąsiednie, tam też się stara władza nie podobała, tam też ludzie szukali miodu w du..., też dali szansę nowemu i co? Teraz tego żałują! Przypomnijcie sobie naszą gminę jakieś 10-12 lat temu. W powiecie nikt nie wiedział, gdzie jest to "zadupie" albo jak wiedział, to tylko po hasłem "tam się zimą nie dojedzie".
I jeszcze jedno nie wierzcie we wszystko, co mówią kandydaci i ich klakierzy. To jest zwykła kiełbasa wyborcza przygotowana przez specjalistów (szkolonych w tym zakresie), co by naród głupi i ciemny po prostu ją kupił! Kto ma choć trochę wiedzy w głowie i orientuje się w temacie, ten wie, że 3/4 tego jest nie do spełnienia. Z przyczyn różnych, niekoniecznie z nieróbstwa wójta. Ale o tym się przekonacie jak podejmiecie decyzję, w swoim czasie!
No ale jeszcze się taki nie urodził, żeby wszystkim dogodził.
Buduje szkołę - źle, likwiduje - też źle. Nie ma placu zabaw - źle, jest plac zabaw - też źle itd.itd.........
Rozsądnych wyborów wszystkim życzę, żeby potem nie żałować!

33

jestem tu ~jestem tu (Gość)14.11.2014 11:36

Szanowny uczony" gościu",że ty masz wykształcenie i ciepłą posadkę to nie wszystko. Siedź na tych swoich czterech literach i nie obrażaj ludzi ,że "naród głupi i ciemny".Na to jest demokracja kształcony piotrkowski magistrze ,żeby każdy mógł głosować.Ludzie z placu zabaw czy z nowej szkoły nie wyżywią zwierząt i nie utrzymają rodzin. Jakby taki wójt był dobry to rolnikom ,którzy nie zebrali plonów podatek by umorzył.A on nic i ta cała łęcka zakichana rada. Tylko patrzą jak sobie dobrze zrobić.

22

~gość ~~gość (Gość)14.11.2014 13:12

No uderz w stół, nożyce się odezwą!
Oczywiście, że mam wykształcenie (bynajmniej nie piotrkowskie) i bardzo dobrą posadę (nie od wójta, więc nie ciepłą, adekwatną do wykształcenia).
Nikogo nie obrażam, tylko wskazuję jakimi wytycznymi kierują się specjaliści, którzy pomagają przygotować taką kampanię. TRAFIŁAM?
Oczywiście, że wiem co to demokracja (szczególnego wykształcenia do tego mieć nie trzeba) i o tym piszę w poprzednim poście. Przecież zachęcam wszystkich do rozsądnych wyborów!
A ty widzę sam w tę kiełbaskę wyborczą uwierzyłeś? Twój kandydat utrzyma wszystkie rodziny i wyżywi zwierzęta? Umorzy podatki i zrobi eldorado dla rolników z naszej gminy? Sobie i wszystkim tego życzę. Tylko Ty, który tak w to wierzysz, żebyś nie przeżył rozczarowania jak już tym wójtem zostanie.
PS. Ja w swoich postach zachowuję grzeczność i pełną kulturę. Nikogo nie wskazuję, nikogo osobiście nie krytykuję, bo przecież tak jak napisałam wcześniej każdego można za coś pochwalić i skrytykować.
Wyrażam SWOJE, tylko i wyłącznie, obiektywne zdanie na temat wyborów. Dlaczego Ty atakujesz?
Raz jeszcze życzę wszystkim przemyślanych i rozsądnych wyborów!

21

ja ~ja (Gość)14.11.2014 13:38

Czy mi się wydaje czy większość komentarzy pisze ta sama osoba. Coś często pojawia się ten "ów" w różnych wpisach. To nie jest popularny i często używany zwrot.

00

do ~jestem tu ~do ~jestem tu (Gość)14.11.2014 14:00

Jak się popatrzy na listy chętnych do rady to wybitnych orłów tam nie ma. ta czy inna rada tak samo będzie zakichana. Po to samo wszyscy się tam pchają jak ich wybiorą to też sobie będą robić dobrze.
Mądrzy ludzie do polityki się nie nadają bo nie pasują do reszty rządzących.

20

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat