Tam spali bezdomni. Tylko, że ani straż miejska ani policja nie reagowali. Widać ich było z jak się szło chodnikiem. Był nawet taki jeden z brodą.
Dlaczego piszecie tak bezosobowo? Przecież ten obiekt ma konkretnego właściciela.
...bo Policja ma za mało etatów na dodatkowe patrole, a Straż Miejska pucuje nowy pojazd na podwórku przy Dąbrowskiego i nie ma czasu zajmować się takimi rzeczami.;)
Ja tak napisałem bo nie znam właściciela !
Tam nie tylko śpią bezdomni, ale bawią się dzieci, imprezuje młodzież, jest wysypisko śmieci i to wszystko pod nosem Urzędu Miasta i Starostwa.
Nie wiem skąd zbulwersowanie niektórych, że "śpią tam bezdomni" itp. Jeśli jesteś bezdomny to śpisz wszędzie ale nie we własnym domu (bo go nie masz) .... to samo z umieraniem niestety. Dlatego bezdomni żyją i umierają często na ulicach tak samo jak ci co mają domy robią to we własnych domach. Co waszym zdaniem ma robić straż miejska z bezdomnymi? Oni żyją na ulicach i straż miejska/policja tego nie zmieni. A jak wam przeszkadzają to może spróbujcie im pomóc albo chociaż zrozumieć, że tak można żyć.
Piotrków to małe miasto, zatem pod tym nosem znajdują się jeszcze inne karygodne przykłady:
-"Europa",
-Budynek po dawnym hotelu,później pogotowiu ratunkowym na Dąbrowskiego,
-"centrum handlowe octownia" ( koń by sie uśmiał...)w Al.3 maja.
A więc...
Proszę bardzo spojrzeć: http://www.krs-online.com.pl/metalplast-sp-z-o-o-krs-174445.html
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!