metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Bleble ~Bleble (Gość)14.01.2022 12:30

Ta cala ustawa śmieciowa wprowadziła tylko bałagan i ciągłe przelicytowywanie wyższych stawek za śmieci. Kiedyś kazdy zawierał umowę na odbiór śmieci i była konkurencyjność w wyborze firmy odbierającej. Teraz jest niby porządek a jest drożyzna i śmieci jak były wywalane na dzikie wysypiska tak są. Może czas najwyższy zeby zabrać się za producentów śmieci. Wprowadzić np. żeby wszystkie butelki były zwrotne. Takich przykładów jest wiele. Przecież niedługo to i do 300 zl miesięcznie dojdziemy za mieszkańca przy tym tempie.

281

nowłaśnie ~nowłaśnie (Gość)14.01.2022 20:26

A w gminie wola krzysztoporsk 26,50 zł i co na to propaganda?

70

prawdziwy as ~prawdziwy as (Gość)14.01.2022 20:33

A w Kielcach 14 zł od osoby!

100

qndel ~qndel (Gość)14.01.2022 21:08

towarzystwo wzajemnej adoracji niedawno dało sobie podwyżki.A więc są jeszcze w dobrych humorach.
Ja qndel wam to przepowiadam,to jest wasz definitywny koniec.
Jak za nasze drogocenne głosy macie czelność nas tak kroić!!!
Kiedy to się skończy!!!

110

termit ~termit (Gość)14.01.2022 21:20

Koszty odbioru odpadów rosną!? Czyżby przecież za darmo segregujemy odpady, kto zatem zgarnia kasę za surowce wtórne!? Wniosek jest logicznie prosty, to nam miasto powinno płacić za segregację, a nie my, mieszkańcy miastu płacić coraz to wyższe opłaty za gospodarkę odpadami. Tylko pewnie wtedy ktoś nie wybudowałby sobie eleganckiego domu, albo nie kupiłby wypasionej fury.

110

Takitam ~Takitam (Gość)14.01.2022 22:42

Znowu podwyżki?? Kiedy to się skończy????!!! W takim razie przestaje segregować! Walta się! Ta ustawa to kradzież w białych rękawiczkach! Głównym powodem jej wprowadzenia było chęć wyeliminowania wywózki śmieci do lasu,a tymczasem jest odwrotnie!

110

go?ć_adam ~go?ć_adam (Gość)14.01.2022 20:30

Ja dziele na 2 frakcje to co mogę spalić i to co nie mogę spalić wiec poco mi odbiór polecam

120

Ckie ~Ckie (Gość)15.01.2022 16:07

A co innego nieudacznicy mogą zaproponowac temu miastu ???

121

go?ć_gosc ~go?ć_gosc (Gość)15.01.2022 18:09

Nasi radni umieją sobie dać pieniądze, a nam mieszkańcom zabrac, przestaje wierzyc w tych ludzi, miasto ...jeszcze mniej będzie mieszkańców bo młodzież która studiuje nie wróci miasta, które tylko oferuje podwyżki śmieci, wody, komunikacji.Panie Ptezydencie to jest już małe miasto zwane EMERYCI I RENCIŚCI, przewaga ludzi starszych i ich też skazujecie na takie PODYZKI???????

91

go?ć_jan ~go?ć_jan (Gość)15.01.2022 22:46

podobno ponad 11 tysięcy mieszkańców nie płaci za odbiór śmieci...
Może ludzie z UM znaleźliby skuteczny sposób żeby te osoby zmusić do uiszczania opłaty. Jeżeli nie chcą dobrowolnie płacić to należałoby pomyśleć żeby ich prawnie zmusić. Po starej cenie to jest przeszło 300 tys zł straty na miesiąc. Dlaczego pozostali mieszkańcy muszą płacić za te osoby? Czekamy na ruch urzędników.

82

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat