Głosujcie dalej na tego nieudacznika z Łódzkiej i tą bande nierobów i pasożytów z RAZEM DLA KORYTA!
Ad...~do sklave (Gość)
Co za bzdury!!! A przecież autor (sklave) może mieć prawdziwe dane tak naprawdę na wyciągnięcie ręki.
No a jakie są te prawdziwe dane? Do dziś tych danych które otrzymałem w dniu Wielkiego Otwarcia Oczyszczalni nikt nie zanegował. A cieszyłbym się gdyby okazało się że osoba które te dane podała całej grupie zwiedzającej, tak po prostu pomyliła się.
Więcej na http://sklave.manifo.com/
Przestańcie bredzić, oczyszczalnia jest fantastyczna. To jedyne, co można Chojniakowi zapisać na plus.
"będą mieli czas na wdrożenie inwestycji do 10 czerwca br., miasto natomiast przy udziale inżyniera kontraktu ma dokonać jej odbioru do 30 czerwca."
I będzie kolejne uroczyste otwarcie z pompą, pokropkiem i przytupem? ;)
największy nieudacznik tej modernizacji to P.G......ski
Szkudnik jakich mało.Metalurg z FMG Pioma,który ścieki myli chyba z odlewnią.
dzięki temu panu,ścieki podrożeją o 10%
Michałkowi skończyła się kasa .................. no i proszę kolejne eldorado .............
Po oficjalnym otwarciu 6 listopada 2014 r. oczyszczalni ścieków w Piotrkowie pisałem.
Oczyszczalnia po modernizacji ma większą wydajność, ładnie wygląda, wykonawca dbał o estetykę. Jak na razie nie śmierdzi i wszystkie parametry zanieczyszczeń odprowadzanego oczyszczonego ścieku są grubo poniżej normy. No na ten przykład CHZT wymagane poniżej 150 mg O2/dm3 wynoszą 44.4 mg O2/dm3. I to by było wszystko co można dobrego powiedzieć o tej modernizacji.
Nowoczesności jakoś nie widziadłem. Znaczy się nie powaliła mnie na kolana. Zaskoczony jedynie byłem archaicznymi rozwiązaniami technologicznymi. Wszystkie te rozwiania znane i stosowane są przynajmniej od kilkunastu lat.
Niepokoi mnie ilość odfiltrowanego osadu która wynosi 180 m3 na dobę( dane otrzymane podczas dni otwartych) i to że jakaś firma coś z nim robi?
Dla porównania GOŚ w Łodzi, oczyszczalnia już leciwa i dla prawie milionowej aglomeracji ma osadu odfiltrowanego według danych z 2013 roku 212 m3 na dobę. Utylizacja osadu ma decydujący wpływ na koszty obróbki ścieków. W czasie dni otwartych nie uzyskałem informacji kto i gdzie wywozi odfiltrowany osad. Bezpośrednie wywożenie na pola po wapnowaniu jest zabronione odpowiednią ustawą.
No a co wywożeniem osadu na okoliczne pola?
Więcej na http://sklave.manifo.com/wiadomosci-lokalne
Studnia bez dna,tak się sprzeniewierza publiczne pieniądze,powinien się temu przyjrzeć prokurator.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!