metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
bo kocham Piotrków ~bo kocham Piotrków (Gość)20.03.2015 15:57

Głosujcie dalej na tego nieudacznika z Łódzkiej i tą bande nierobów i pasożytów z RAZEM DLA KORYTA!

92

sklave sklaveranga21.03.2015 06:38

Ad...~do sklave (Gość)
Co za bzdury!!! A przecież autor (sklave) może mieć prawdziwe dane tak naprawdę na wyciągnięcie ręki.
No a jakie są te prawdziwe dane? Do dziś tych danych które otrzymałem w dniu Wielkiego Otwarcia Oczyszczalni nikt nie zanegował. A cieszyłbym się gdyby okazało się że osoba które te dane podała całej grupie zwiedzającej, tak po prostu pomyliła się.
Więcej na http://sklave.manifo.com/

30

TG ~TG (Gość)20.03.2015 20:58

Przestańcie bredzić, oczyszczalnia jest fantastyczna. To jedyne, co można Chojniakowi zapisać na plus.

16

Al Bundy ~Al Bundy (Gość)20.03.2015 20:18

"będą mieli czas na wdrożenie inwestycji do 10 czerwca br., miasto natomiast przy udziale inżyniera kontraktu ma dokonać jej odbioru do 30 czerwca."
I będzie kolejne uroczyste otwarcie z pompą, pokropkiem i przytupem? ;)

31

janusz ~janusz (Gość)20.03.2015 20:10

ziewam tymi modernizacjami...

03

sauron ~sauron (Gość)20.03.2015 20:06

największy nieudacznik tej modernizacji to P.G......ski
Szkudnik jakich mało.Metalurg z FMG Pioma,który ścieki myli chyba z odlewnią.
dzięki temu panu,ścieki podrożeją o 10%

70

mom ~mom (Gość)20.03.2015 16:12

Michałkowi skończyła się kasa .................. no i proszę kolejne eldorado .............

70

sklave sklaveranga20.03.2015 07:18

Po oficjalnym otwarciu 6 listopada 2014 r. oczyszczalni ścieków w Piotrkowie pisałem.
Oczyszczalnia po modernizacji ma większą wydajność, ładnie wygląda, wykonawca dbał o estetykę. Jak na razie nie śmierdzi i wszystkie parametry zanieczyszczeń odprowadzanego oczyszczonego ścieku są grubo poniżej normy. No na ten przykład CHZT wymagane poniżej 150 mg O2/dm3 wynoszą 44.4 mg O2/dm3. I to by było wszystko co można dobrego powiedzieć o tej modernizacji.
Nowoczesności jakoś nie widziadłem. Znaczy się nie powaliła mnie na kolana. Zaskoczony jedynie byłem archaicznymi rozwiązaniami technologicznymi. Wszystkie te rozwiania znane i stosowane są przynajmniej od kilkunastu lat.
Niepokoi mnie  ilość odfiltrowanego osadu która wynosi 180 m3 na dobę( dane otrzymane podczas dni otwartych) i to że jakaś firma coś z nim robi?
Dla porównania GOŚ w Łodzi, oczyszczalnia już leciwa i dla prawie milionowej aglomeracji ma osadu odfiltrowanego według danych z 2013 roku 212 m3 na dobę. Utylizacja osadu ma decydujący wpływ na koszty obróbki ścieków. W czasie dni otwartych nie uzyskałem informacji kto i gdzie wywozi odfiltrowany osad. Bezpośrednie wywożenie na pola po wapnowaniu jest zabronione odpowiednią ustawą.
No a co wywożeniem osadu na okoliczne pola?
Więcej na http://sklave.manifo.com/wiadomosci-lokalne

102

dotchła pani wózku ~dotchła pani wózku (Gość)20.03.2015 15:55

Studnia bez dna,tak się sprzeniewierza publiczne pieniądze,powinien się temu przyjrzeć prokurator.

52

Adamo ~Adamo (Gość)20.03.2015 12:07

Oczekujcie podwyżek cen wody i ścieków !

41

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat