metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Bednarski ~Bednarski (Gość)20.03.2015 07:23

co za niekompetentna wypowiedź poniżej i z błędami ortograficznymi

24

Wiem ~Wiem (Gość)20.03.2015 07:35

A kolejna podwyżka ścieków już nadchodzi. Bo kocham Piotrków!

50

gośc 21 ~gośc 21 (Gość)20.03.2015 07:37

Wybory były więc trzeba było sie cztmś wykazac i oddac wcześniej tak samo jak POW.To jest Polska rzeczywistość propaganda sukcesu .Prezydent Warszawy metrem wybory wygrała bo juz przed wyborami miało byc oddane a w rzeczywistosci dopiero teraz w trybie awaryjnym po spaleniu mostu .Tak sie robi by wybory wygrać a później to jakos bedzie....

41

broda ~broda (Gość)20.03.2015 07:06

To jaki będzie koszt "całkowitej modernizacji" ? W jakim stopniu modernizacja modernizacji i zapewne jeszcze następnej modernizacji ( już mnie nic nie zdziwi) wpłynie na cenę ścieków w Piotrkowie?

61

ares1 ~ares1 (Gość)20.03.2015 07:06

Niezle ktoś kasy natrzepie :)))Tzw wieczna inwestycja :)))

Komentarz był edytowany przez autora: 20.03.2015 07:07

103

er ~er (Gość)20.03.2015 11:37

tu pasuje tylko i wyłącznie meme z Xzibitem "you dawg..."

20

eryk ~eryk (Gość)20.03.2015 11:47

31

Adamo ~Adamo (Gość)20.03.2015 12:07

Oczekujcie podwyżek cen wody i ścieków !

41

dotchła pani wózku ~dotchła pani wózku (Gość)20.03.2015 15:55

Studnia bez dna,tak się sprzeniewierza publiczne pieniądze,powinien się temu przyjrzeć prokurator.

52

sklave sklaveranga20.03.2015 07:18

Po oficjalnym otwarciu 6 listopada 2014 r. oczyszczalni ścieków w Piotrkowie pisałem.
Oczyszczalnia po modernizacji ma większą wydajność, ładnie wygląda, wykonawca dbał o estetykę. Jak na razie nie śmierdzi i wszystkie parametry zanieczyszczeń odprowadzanego oczyszczonego ścieku są grubo poniżej normy. No na ten przykład CHZT wymagane poniżej 150 mg O2/dm3 wynoszą 44.4 mg O2/dm3. I to by było wszystko co można dobrego powiedzieć o tej modernizacji.
Nowoczesności jakoś nie widziadłem. Znaczy się nie powaliła mnie na kolana. Zaskoczony jedynie byłem archaicznymi rozwiązaniami technologicznymi. Wszystkie te rozwiania znane i stosowane są przynajmniej od kilkunastu lat.
Niepokoi mnie  ilość odfiltrowanego osadu która wynosi 180 m3 na dobę( dane otrzymane podczas dni otwartych) i to że jakaś firma coś z nim robi?
Dla porównania GOŚ w Łodzi, oczyszczalnia już leciwa i dla prawie milionowej aglomeracji ma osadu odfiltrowanego według danych z 2013 roku 212 m3 na dobę. Utylizacja osadu ma decydujący wpływ na koszty obróbki ścieków. W czasie dni otwartych nie uzyskałem informacji kto i gdzie wywozi odfiltrowany osad. Bezpośrednie wywożenie na pola po wapnowaniu jest zabronione odpowiednią ustawą.
No a co wywożeniem osadu na okoliczne pola?
Więcej na http://sklave.manifo.com/wiadomosci-lokalne

102

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat