Piotrkowski, mapy Google możesz sobie włożyć w buty to będziesz wyższy. ;) Sprawdź na openstreetmap.
Właśnie obejrzałem ten niby nowy rozklad żenada nic się praktycznie nie zmienia po 22 nadal nie ma mzk a tak wogole dlaczego napisali w rozkładzie że 5 jedzie Wolborska Bujny jak raptem 6 razy jedzie mogliby chociaż puścić na graniczną po 22 kurs to nie.
Zastanawia mnie tylko to kto planuje trasy tych linii autobusowych MZK i ich częstotliwość? W dalszym ciągu nie ma autobusów na całej długości trasy WZ, które by skróciły czas przejazdu. Trasa SN jest niewykorzystana. W dalszym ciągu MZK - i jeżdżą w kółko a ich częstotliwość jest bardzo mała nie mówiąc już o tym, że prawie wszystkie trasy prowadzą obok dworca PKP. Według mnie nic się nie poprawi aby ludzie mogli korzystać w większej ilości z MZK!
Czy linia nr 1 mogłaby znów jeździć przez Wojska Polskiego obok Dziennego Domu Pomocy Społecznej? Korzystają z niego osoby starsze i niepełnosprawne. Przejść nawet kawałek dalej to już jest dla nich problem. Przy okazji remontu ulicy Wojska Polskiego zrobione zostały ładne zatoczki przystankowe, a dalej MZKi tamtędy nie jeżdżą...
Interesująca może być metodologia tych badań firmy zewnętrznej. Jeśli polega ona na liczeniu ile osób korzysta z autobusów to gratuluję rozumu, bo przecież autobusy jeżdżące w czasie takich badań/pomiarów biorą pod uwagę tych, którzy... korzystają z komunikacji, bo im to pasuje. Jak policzyć i zapytać tych, którzy nie jeżdżą? No właśnie. Wystarczy dobrze pomyśleć jak to przeprowadzić, a później podeprzeć się AI. To nie takie trudne. Wystarczy dobrze pomyśleć. Ale w tym kraju-raju i mieście cud miód za rozum się nie płaci. Dlatego jest jak jest.
Darmowe bmzk by to wszystko pogodziło w mieście bo nic tu nie ma dla mieszkańców
Piękna zmiana MZK - a co 120 min super. Chyba odstawię samochód do garażu!!!
nie ma jak to zlikwidować kursy we wrześniu tylko po to by przywrócić je w lutym... ach ten Piotrków
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!