Odpoczywaj w pokoju! Będziemy o Tobie pamiętać, bo zasłużyłeś na to całym swoim życiem i pracą.
Pozostanie w pamięci znałem go jeszcze z liceum w Kamieńsku, choć nie osobiście, potem był moim dyrektorem,aż do teraz mielismy kontakt w sprawach muzeum.
Miałem zaszczyt poznać Pana Dyrektora osobiście. Dziękuję Panu Bogu, że dał mi szansę spotkać porządnego człowieka. Requiescat in pace.
Znałem osobiście Pana Dyrektora z liceum, wspaniały człowiek i pedagog uczył mnie historii, ale tej prawdziwej, a w tamtych czach było to niełatwe.
Spoczywaj w spokoju.
Miałem przyjemność pracować przez kilka lat z p. Dyrektorem Bartczakiem. W niełatwych czasach przełomu lat 70/80.
Była to moja pierwsza praca. Wkrótce nabrał do mnie zaufania i co nieco dowiedziałem się jego pracy, która wtedy z konieczności musiała polegać na lawirowaniu pomiędzy naciskom z góry, a ludzkim i normalnym jego podejściem do ludzi. Normalnym było, że w szkole działali obok niego (także w gronie pedagogicznym) nadgorliwi zwolennicy tamtego systemu tropiący niesfornych uczniów o niewygodnych poglądach. Wiem że kilku z nich wybronił przed poważnymi konsekwencjami używając swego dyplomatycznego talentu. To był po prostu przyzwoity człowiek żyjący w trudnych czasach.
R.I.P. Pan Dyrektor pozostanie w mojej pamięci osobą , która potrafiła zachować przyzwoitość w tzw. czasach słusznie minionych . Ponadto jako pedagog był przez uczniów szanowany.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!