najgorsze jest to, że w takich sytuacjach policja pozostawia poszkodowanego bez wsparcia i bezsilnego. A przecież tak niewiele trzeba. Są procedury zapewne z których mogli by skorzystać, ale się po protu nie chce. Wiadomo, że prawo jest skonstruowane w taki sposób, że sami nie mają łatwego zadania, ale wystarczyłoby w odpowiedni sposób porozmawiać z poszkodowanym, żeby pokazać, że policja jest skuteczna i potrafi człowieka ochronić. Ale jak pozostawia się takiego samemu sobie argumentując to tym że toczy się postępowanie i trzeba czekać to niech ich jasna cholera weźmie. Po co taka policja ?! Jak się pozostawia poszkodowanego bez żadnej informacji w takich trudnych sytuacjach to nie ma się co dziwić, że ludzie się skarżą i nie czują się bezpiecznie.
wladca_teb wspolczuje ci, poslugujesz sie ogolnikami, zadnych konkretnych info, same goloslowne stwierdzenia w stylu wszedzie jest zle i wszyscy są zli. Popracuj nad skonkretyzowaniem komentarza. Powodzenia.
Brawo policja,aby tak dalej,tylko chyba ci panowie nie rozumieją kto płaci im pensje,a jak później dochodzi do sytuacji typu "Włodowa" to jest krzyk ,że ludzie biorą sprawy w swoje ręce.
A może należało by z tą sprawą iść do samej góry,czyli do Pana Gabriela Olejnika.
Problem jest w tym, że za dużo tych konkretów. Piszę, że wszędzie jest źle, bo tak jest i co tu dużo mówić. Policja nie działa w tym mieście - w kraju może i owszem, ale w Piotrkowie NIE! Konkrety to ty masz powyżej, w artykule, jak nie umiesz czytać i odpowiednio interpretować to ja Ci współczuje jak znajdziesz się w sytuacji, gdy ktoś będzie Ci groził przy policjancie, a on tego nie usłyszy albo inne tego typu przypadki. Ktoś Ci coś ukradnie przy policjancie, a on nie pobiegnie za nim, bo powie, że ma procedury i nie może. Nadal żyj w nieświadomości złego postępowania naszych służb. Współczuje. Powodzenia!
hehehe,dobrze utrafione spostrzeżenie,coś o tym wiem.
Olejnik - piotrkowianin, będzie bronił swoich pracowników. Ręka rękę myje. Powie, że nie może nic zrobić, że to nie on ich zatrudnia, a KWP. Jedynie dostaną upomnienia, co zda się psu na budę. Jak coś to od razu ze skargą do wyższych szczebli.
wladca_teb. Nadal ci wspolczuje. komentujesz wytwory swojej wyobraźni. Nadal nie piszesz o konkretach, jeśli krytyka to konstruktywna a nie to co uprawiasz: ble, ble, ble:)
Słuchaj człowieku, to nie są żadne wytwory. Nie wiesz kim jestem, jaki mam zawód, czym się zajmuje. Ile żyjesz na tym świecie? Nie znasz realiów. Byłeś kiedyś na policji zeznawać bądź zgłosić cokolwiek? Wiesz co się tam dzieje? Nie wiesz. Dla mnie nie jesteś normalny, w artykule masz wszystko napisane, jak działają, a ty.. wiesz swoje. Właśnie policjanci są tacy jak ty. Nic nie dostrzegają! Zero totalne.
Po takich groźbach karalnych " dziadek" powinien natychmiast wylądować na masce samochodu , mieć skute kajdankami ręce i doprowadzony no najbliższego aresztu. Mamusia z syneczkiem powinna wylądować w Sądzie Rodzinnym.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!