metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
cieciorka cieciorkaranga15.12.2010 10:23

"pankracy" napisał(a):
uważam że koce, żywność oraz inne produkty lepiej podarować biednym ludziom niż pchać kasę w zwierzęta, w polsce na pewno jest sporo ludzi którym taka pomoc by się przydała. Ale nie, lepiej pompować kasę w zwierzęta, bo zmarzną i nie będą miały co jeść.

Ty pankracy jako wielki społecznik działający na rzecz ludzi zajmij się bezdomnymi, ok? :/ A ten co chce, to sobie będzie pomagał zwierzętom. Muszą być i jedni i drudzy.
Ktoś, kto pochyli się nad zwierzęciem, pomoże też człowiekowi. Ktoś, kto ma takie podejście do zwierząt jak Ty, ma też i ludzi w głębokim poważaniu. Smarować na forum każdy potrafi, ale na czyny to już się tak często to gadanie nie przekłada!

10

cieciorka cieciorkaranga15.12.2010 10:30

"Aman" napisał(a):
A na co idą opłaty dokonywane przez właścicieli psów w urzędzie? A propos. Dlaczego opodatkowuje się właścicieli psów a już nie żąda się opłat od właścicieli kotów, chomików itp.?

Idźmy dalej. Podatek od głupoty, od braków w wykształceniu, od elementarnych braków w wychowaniu, bykowe itp. itd. Każdy, u kogo stwierdzony zostanie iloraz inteligencji poniżej 130, powinien zostać obciążony dodatkowym podatkiem. Każdy, kto w kilku zdaniach swojej forumowej wypowiedzi popełni choć jeden błąd, powinien zostać obciążony dodatkowym podatkiem...

00

cieciorka cieciorkaranga15.12.2010 10:33

"Doh-Sfietny" napisał(a):
Czyż tego typu budynki nie powinny być zrobione inaczej?

Ciekawa jestem, kiedy z nowego schroniska zrobi się ruina? Chyba prędzej, niż by można się tego spodziewać :(

00

Lola ~Lola (Gość)15.12.2010 10:58

"Aman" napisał(a):
Dlaczego opodatkowuje się właścicieli psów a już nie żąda się opłat od właścicieli kotów, chomików itp.?

"cieciorka" napisał(a):
Podatek od głupoty, od braków w wykształceniu, od elementarnych braków w wychowaniu, bykowe itp. itd.

To się, moi drodzy, nazywa biurokracja ad absurdum.
Przy czym akcent pada na ten drugi łaciński człon.
Róbta se, co chceta; uchwalajta se nowe przepisy, zakazujta ile wlizie, a i tak nikt tym dyrdymałom nie ulegnie.
To jest Polska przecież.

00

Lola ~Lola (Gość)15.12.2010 11:04

"cieciorka" napisał(a):
Ciekawa jestem, kiedy z nowego schroniska zrobi się ruina? Chyba prędzej, niż by można się tego spodziewać :(

Ja tam sobie myślę, że do użytku została oddana właśnie ruina. Czyli poprawnie pytanie powinno brzmieć: kiedy ta ruina zamieni się w ruderę totalną? Generalnie na logikę i rozum można się domyślać, że już teraz jest tam syf, kiła i mogiła. Jedno popędza drugie. KROPKA

00

Mniewsiorybka. ~Mniewsiorybka. (Gość)15.12.2010 11:13

Zamknąć tam tych ludzi co doprowadzili do bezdomności tych psów!!!

00

wyborca ~wyborca (Gość)15.12.2010 12:34

Wszyscy na tym forum narzekacie na Chojniaka a on wygrał wybory w stylu Kozakiewicza. Wybaczyli mu wyborcy te zaśnieżone i oblodzone przez 4 kolejne zimy chodniki którymi nie dało się przejść. Ten obszczymurek za 900 tys. zł i tej obiecanej biblioteki której nie ma a projekt za 1.200.000 zł leży gdzieś na półce pokryty kurzem. I tej fontanny za 700.000. zł i tego spieprzonego schroniska dla zwierząt za 2.500.000 zł. Wszystko gra bo wyborcy mają krótką pamięć a w szczególności moherowe babcie które do głosowania na Chojniaka nawet w kościele sugerowano. A ilu księży przyszło do urzędu miasta na ślubowanie! A dyrektorzy szkół i urzędasy którzy uratowali się od utraty pracy i stanowisk jak sekretarz miasta i inni. Teraz sytuacja patowa. Chojniak przebiera nogami a radni Razem dla Piotrkowa w liczbie 8 tupią i pohukują ze złości, że nie mają nikogo w prezydium rady ani przewodniczących w komisjach. Niewykluczone, że dojdzie do zamachu jak kilka w kadencji 2002-2006 kiedy odwołano przewodniczącego rady miasta Michała Rżanka z Prawicy Razem i powołano dosłownie na 2 miesiące radną SLD Ewę Ziółkowską, następnie odwołać ją i ponownie na 12 miesiąc przed końcem kadencji ponownie powołać Rżanka. W gazetach piszą, że PiS chce koalicji. To nie PiS chce koalicji tylko Razem dla Piotrkowa żeby głosowanie nad projektami uchwał Chojniaka przebiegało jak w minionej kadencji. Większość ma rację choć nie ma racji. Radna Kwiecińska tym razem kandydowała z ugrupowania Chojniaka a jaka teraz dumna jest zasiadając obok swoich niedawnych adwersarzy. Polityka pomieszała ludziom w głowach a najbardziej okłamano wyborców chociaż nie wszystkich dało się przekonać bo 45 procent nie ufa Chojniakowi, Munikowi,Staszkowi, Błaszczyńskiemu i pozostałym karierowiczom z Razem dla Piotrkowa a wcześniej Prawica Razem. Nawet kandydatka Borówka (4 lata temu kandydowała z PO) tym razem skusiła się kandydować z razem dla Piotrkowa nie przeczuwając (brak doświadczenia i wyrobienia politycznego) że i tak nie wejdzie. Spodziewałem się dużo więcej od Czapli i Masiarka. Wypadli blado na tle Chojniaka. O Mazurze nie wspomnę bowiem wszem i wobec wmawiano nam (nawet Piotr Włostowic) że Mazur wygra i to w cuglach. Okazało się, że Mazurowi bliżej było do sejmiku w Łodzi niż do fotela prezydenta Piotrkowa. Gdyby nie znający piotrkowskich realiów politycy PiS-u Jarosław Kaczyński, poseł z Warszawy Maciarewicz wybrany w Piotrkowie, doktor Grabowski i kolega Zięba, to PiS by wygrał. A tak w 2011 PiS może tylko pomarzyć o zwycięstwie w wyborach parlamentarnych i poseł Maciarewicz niech lepiej nie kandyduje na posła z Piotrkowa bo tym razem poniesie klęskę. Wstyd, hańba, żenada.

00

wyborcaPT ~wyborcaPT (Gość)15.12.2010 12:53

"wyborca" napisał(a):
Wszyscy na tym forum narzekacie na Chojniaka a on wygrał wybory w stylu Kozakiewicza. Wybaczyli mu wyborcy te zaśnieżone i oblodzone przez 4 kolejne zimy chodniki którymi nie dało się przejść. Ten obszczymurek za 900 tys. zł i tej obiecanej biblioteki której nie ma a projekt za 1.200.000 zł leży gdzieś na półce pokryty kurzem. I tej fontanny za 700.000. zł i tego spieprzonego schroniska dla zwierząt za 2.500.000 zł. Wszystko gra bo wyborcy mają krótką pamięć a w szczególności moherowe babcie które do głosowania na Chojniaka nawet w kościele sugerowano. A ilu księży przyszło do urzędu miasta na ślubowanie! A dyrektorzy szkół i urzędasy którzy uratowali się od utraty pracy i stanowisk jak sekretarz miasta i inni. Teraz sytuacja patowa. Chojniak przebiera nogami a radni Razem dla Piotrkowa w liczbie 8 tupią i pohukują ze złości, że nie mają nikogo w prezydium rady ani przewodniczących w komisjach. Niewykluczone, że dojdzie do zamachu jak kilka w kadencji 2002-2006 kiedy odwołano przewodniczącego rady miasta Michała Rżanka z Prawicy Razem i powołano dosłownie na 2 miesiące radną SLD Ewę Ziółkowską, następnie odwołać ją i ponownie na 12 miesiąc przed końcem kadencji ponownie powołać Rżanka. W gazetach piszą, że PiS chce koalicji. To nie PiS chce koalicji tylko Razem dla Piotrkowa żeby głosowanie nad projektami uchwał Chojniaka przebiegało jak w minionej kadencji. Większość ma rację choć nie ma racji. Radna Kwiecińska tym razem kandydowała z ugrupowania Chojniaka a jaka teraz dumna jest zasiadając obok swoich niedawnych adwersarzy. Polityka pomieszała ludziom w głowach a najbardziej okłamano wyborców chociaż nie wszystkich dało się przekonać bo 45 procent nie ufa Chojniakowi, Munikowi,Staszkowi, Błaszczyńskiemu i pozostałym karierowiczom z Razem dla Piotrkowa a wcześniej Prawica Razem. Nawet kandydatka Borówka (4 lata temu kandydowała z PO) tym razem skusiła się kandydować z razem dla Piotrkowa nie przeczuwając (brak doświadczenia i wyrobienia politycznego) że i tak nie wejdzie. Spodziewałem się dużo więcej od Czapli i Masiarka. Wypadli blado na tle Chojniaka. O Mazurze nie wspomnę bowiem wszem i wobec wmawiano nam (nawet Piotr Włostowic) że Mazur wygra i to w cuglach. Okazało się, że Mazurowi bliżej było do sejmiku w Łodzi niż do fotela prezydenta Piotrkowa. Gdyby nie znający piotrkowskich realiów politycy PiS-u Jarosław Kaczyński, poseł z Warszawy Maciarewicz wybrany w Piotrkowie, doktor Grabowski i kolega Zięba, to PiS by wygrał. A tak w 2011 PiS może tylko pomarzyć o zwycięstwie w wyborach parlamentarnych i poseł Maciarewicz niech lepiej nie kandyduje na posła z Piotrkowa bo tym razem poniesie klęskę. Wstyd, hańba, żenada.

Słusznie prawisz. Ująłeś co trzeba. Szkoda, żeś od września się nie włączył, mając takie gadane.

00

wyborcaPT ~wyborcaPT (Gość)15.12.2010 15:41

"Doh-Sfietny" napisał(a):
A mi się nasuwa uwaga na temat wykonania tych baraków z boksami. Jak widać zwierzaki muszą siedzieć na mrozie, a jak napisano wodę zakręcono, aby rury nie popękały.
Czyż tego typu budynki nie powinny być zrobione inaczej? W końcu żyjemy w klimacie umiarkowanym i temperatury zwykle wahają się u nas w dość szerokim zakresie.
Wzorem dla projektanta powinny być budynki z pomieszczeniami dla małych zwierząt jakie są w ogrodach zoologicznych - część boksu z klatką znajduje się wewnątrz budynku (który tu powinien mieć styropianową termoizolację!), a reszta boksu (też w formie klatki) na zewnątrz budynku. Wystarczyłaby ruchoma klapka między oboma częściami, aby zwierzaki mogły swobodnie wychodzić na zewnątrz gdy ciepło i wchodzić do środka, gdy im zimno. Przy takim rozwiązaniu nawet niewielkie ogrzewanie wystarczyłoby dla utrzymania zimą odpowiedniej temperatury wewnątrz. Czemu tak nie zrobiono? Budynki chyba powinno się projektować z uwzględnieniem ich przeznaczenia. A tak mamy kolejny bubel.
Powiem wprost: jeden bezmyślnik zrobił projekt, drugi bezmyślnik zatwierdził, miasto bezmyślnie za bubel zapłaciło. Czy osoby pracujące w schronisku, a więc znające potrzeby zwierząt, nie miały wglądu w projekty przed realizacją? A może myślenie też przerasta ich możliwości?
Skąd wytrzaśnięto takich "fahofcuf"?

"cieciorka" napisał(a):

"Lola" napisał(a):
Ja tam sobie myślę, że do użytku została oddana właśnie ruina. Czyli poprawnie pytanie powinno brzmieć: kiedy ta ruina zamieni się w ruderę totalną? Generalnie na logikę i rozum można się domyślać, że już teraz jest tam syf, kiła i mogiła. Jedno popędza drugie. KROPKA

Tak, tam jest syf, kiła i mogiła. A ten, kto to dziadostwo zaprojektował, ten kto je zatwierdził oraz ten, który to wykonał, powinni za to odpowiedzieć. Raz - stanowiskiem, dwa - finansowo.
To niebywały skandal, jak magistrat poprawił nieszczęsnym zwierzętom warunki bytowania w "nowym schronisku".
Tak, że teraz czworonogi stoją na mrozie i w śniegu.
A co będzie, kiedy nadejdą mrozy -20 stopni albo i silniejsze? Na dzisiejsze wiatry, czy zimna, jaka to ochrona dla żywych istot? Co tam te psy w tych boksach mają na ten cement psy porzucane. Jakiś syf.
Na jakąś ściemę okrutną zakrawa fakt, że pod tym wszystkim całkiem spokojnie podpisało się towarzystwo, które w nazwie ma opiekę nad zwierzętami.
Dla mnie to antytowarzystwo i dla mnie to antyopieka.
A i żaden lekarz weterynarii też w tej sprawie nawet nie dał głosu? Bardzo to dziwne wszystko. A nawet - podejrzane.
Byłem, widziałem, co tam tym istotom zgotowano. Jest tak, jak w opisie naomi:
http://www.epiotrkow.pl/forum/kom,Schronisko-W-koncu-oficjalne-otwarcie,5761,news,0,1

Komentarz był edytowany przez autora: 15.12.2010 15:42

00

arti2811 ~arti2811 (Gość)15.12.2010 15:51

"wyborcaPT" napisał(a):
Byłem, widziałem, co tam tym istotom zgotowano. Jest tak, jak w opisie naomi:
http://www.epiotrkow.pl/forum/kom,Schronisko-W-koncu-oficjalne-otwarcie,5761,news,0,1[/cytat]
To jak tam w końcu jest?!

00

Nowy komentarz

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat