Ty pankracy jako wielki społecznik działający na rzecz ludzi zajmij się bezdomnymi, ok? :/ A ten co chce, to sobie będzie pomagał zwierzętom. Muszą być i jedni i drudzy.
Ktoś, kto pochyli się nad zwierzęciem, pomoże też człowiekowi. Ktoś, kto ma takie podejście do zwierząt jak Ty, ma też i ludzi w głębokim poważaniu. Smarować na forum każdy potrafi, ale na czyny to już się tak często to gadanie nie przekłada!
Idźmy dalej. Podatek od głupoty, od braków w wykształceniu, od elementarnych braków w wychowaniu, bykowe itp. itd. Każdy, u kogo stwierdzony zostanie iloraz inteligencji poniżej 130, powinien zostać obciążony dodatkowym podatkiem. Każdy, kto w kilku zdaniach swojej forumowej wypowiedzi popełni choć jeden błąd, powinien zostać obciążony dodatkowym podatkiem...
Ciekawa jestem, kiedy z nowego schroniska zrobi się ruina? Chyba prędzej, niż by można się tego spodziewać :(
To się, moi drodzy, nazywa biurokracja ad absurdum.
Przy czym akcent pada na ten drugi łaciński człon.
Róbta se, co chceta; uchwalajta se nowe przepisy, zakazujta ile wlizie, a i tak nikt tym dyrdymałom nie ulegnie.
To jest Polska przecież.
Ja tam sobie myślę, że do użytku została oddana właśnie ruina. Czyli poprawnie pytanie powinno brzmieć: kiedy ta ruina zamieni się w ruderę totalną? Generalnie na logikę i rozum można się domyślać, że już teraz jest tam syf, kiła i mogiła. Jedno popędza drugie. KROPKA
Zamknąć tam tych ludzi co doprowadzili do bezdomności tych psów!!!
Wszyscy na tym forum narzekacie na Chojniaka a on wygrał wybory w stylu Kozakiewicza. Wybaczyli mu wyborcy te zaśnieżone i oblodzone przez 4 kolejne zimy chodniki którymi nie dało się przejść. Ten obszczymurek za 900 tys. zł i tej obiecanej biblioteki której nie ma a projekt za 1.200.000 zł leży gdzieś na półce pokryty kurzem. I tej fontanny za 700.000. zł i tego spieprzonego schroniska dla zwierząt za 2.500.000 zł. Wszystko gra bo wyborcy mają krótką pamięć a w szczególności moherowe babcie które do głosowania na Chojniaka nawet w kościele sugerowano. A ilu księży przyszło do urzędu miasta na ślubowanie! A dyrektorzy szkół i urzędasy którzy uratowali się od utraty pracy i stanowisk jak sekretarz miasta i inni. Teraz sytuacja patowa. Chojniak przebiera nogami a radni Razem dla Piotrkowa w liczbie 8 tupią i pohukują ze złości, że nie mają nikogo w prezydium rady ani przewodniczących w komisjach. Niewykluczone, że dojdzie do zamachu jak kilka w kadencji 2002-2006 kiedy odwołano przewodniczącego rady miasta Michała Rżanka z Prawicy Razem i powołano dosłownie na 2 miesiące radną SLD Ewę Ziółkowską, następnie odwołać ją i ponownie na 12 miesiąc przed końcem kadencji ponownie powołać Rżanka. W gazetach piszą, że PiS chce koalicji. To nie PiS chce koalicji tylko Razem dla Piotrkowa żeby głosowanie nad projektami uchwał Chojniaka przebiegało jak w minionej kadencji. Większość ma rację choć nie ma racji. Radna Kwiecińska tym razem kandydowała z ugrupowania Chojniaka a jaka teraz dumna jest zasiadając obok swoich niedawnych adwersarzy. Polityka pomieszała ludziom w głowach a najbardziej okłamano wyborców chociaż nie wszystkich dało się przekonać bo 45 procent nie ufa Chojniakowi, Munikowi,Staszkowi, Błaszczyńskiemu i pozostałym karierowiczom z Razem dla Piotrkowa a wcześniej Prawica Razem. Nawet kandydatka Borówka (4 lata temu kandydowała z PO) tym razem skusiła się kandydować z razem dla Piotrkowa nie przeczuwając (brak doświadczenia i wyrobienia politycznego) że i tak nie wejdzie. Spodziewałem się dużo więcej od Czapli i Masiarka. Wypadli blado na tle Chojniaka. O Mazurze nie wspomnę bowiem wszem i wobec wmawiano nam (nawet Piotr Włostowic) że Mazur wygra i to w cuglach. Okazało się, że Mazurowi bliżej było do sejmiku w Łodzi niż do fotela prezydenta Piotrkowa. Gdyby nie znający piotrkowskich realiów politycy PiS-u Jarosław Kaczyński, poseł z Warszawy Maciarewicz wybrany w Piotrkowie, doktor Grabowski i kolega Zięba, to PiS by wygrał. A tak w 2011 PiS może tylko pomarzyć o zwycięstwie w wyborach parlamentarnych i poseł Maciarewicz niech lepiej nie kandyduje na posła z Piotrkowa bo tym razem poniesie klęskę. Wstyd, hańba, żenada.
Słusznie prawisz. Ująłeś co trzeba. Szkoda, żeś od września się nie włączył, mając takie gadane.
Tak, tam jest syf, kiła i mogiła. A ten, kto to dziadostwo zaprojektował, ten kto je zatwierdził oraz ten, który to wykonał, powinni za to odpowiedzieć. Raz - stanowiskiem, dwa - finansowo.
To niebywały skandal, jak magistrat poprawił nieszczęsnym zwierzętom warunki bytowania w "nowym schronisku".
Tak, że teraz czworonogi stoją na mrozie i w śniegu.
A co będzie, kiedy nadejdą mrozy -20 stopni albo i silniejsze? Na dzisiejsze wiatry, czy zimna, jaka to ochrona dla żywych istot? Co tam te psy w tych boksach mają na ten cement psy porzucane. Jakiś syf.
Na jakąś ściemę okrutną zakrawa fakt, że pod tym wszystkim całkiem spokojnie podpisało się towarzystwo, które w nazwie ma opiekę nad zwierzętami.
Dla mnie to antytowarzystwo i dla mnie to antyopieka.
A i żaden lekarz weterynarii też w tej sprawie nawet nie dał głosu? Bardzo to dziwne wszystko. A nawet - podejrzane.
Byłem, widziałem, co tam tym istotom zgotowano. Jest tak, jak w opisie naomi:
http://www.epiotrkow.pl/forum/kom,Schronisko-W-koncu-oficjalne-otwarcie,5761,news,0,1
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!