A ja sie śmieję z takich półgłówków,którzy nie potrafią używać przecinków i dużych liter ;-)
Byłeś na tej podrzędnej uliczce?Wez aparat i idz!To że podrzędna to znaczy że nic się nie należy?Przy jakiej ulicy mieszkasz?O ile pamięta to chyba rejon Krakowskiego Przedmieścia tak?
Teraz to napewno kolejny antychojniakowski baner puszczą...
Piotrkowianie czy wiecie,że Prezydent ma swój udział w łataniu dziur??? a ile przez to zarobił???
Możesz jaśniej?!
Ze strony internetowej UM (www.piotrkow.pl):
"Jeszcze w tym roku poprawi się wygląd ulicy Narutowicza. To za sprawą inwestycji, którą zaplanował piotrkowski magistrat. Ponad 400-metrowy odcinek drogi, od Sienkiewicza do Zjazdowej, pokryje nowa nawierzchnia, a stare płyty chodnikowe zastąpi kostka brukowa. Z tego samego materiału wykonane będą również wjazdy do posesji.
Zanim jednak drogowcy wyleją nowy dywanik asfaltowy, to wcześniej przebudowanych zostanie 17 starych oraz wybudowanych 9 nowych przyłączy wodociągowych. Wzmocniona będzie też konstrukcja drogi. Ulica Narutowicza zaliczona jest do kategorii KR-3, co oznacza transport dla samochodów cięższych. W ten sposób miasto uchroni drogę przed rozjeżdżaniem.
- Najważniejszą częścią tego zadania jest wykonanie nowej kanalizacji deszczowej. Położy to kres zalewaniu i podtapianiu posesji przy ulicy Narutowicza – mówi Prezydent Miasta Krzysztof Chojniak. – Jak przy każdej inwestycji, tak i w tym przypadku, chcemy pozyskać pieniądze z zewnątrz. Staramy się o pożyczkę z Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej, która ma pokryć koszty położenia „deszczówki” – informuje prezydent.
Przetarg ma zostać ogłoszony jeszcze w marcu, a zakończenie prac planowane jest na październik br."
Moje pytanie do prezydenta Chojniaka. Skąd weźmie pan pieniądze na ten cel i dlaczego nie ma pieniędzy na remont ulic Sikorskiego, Kopernika, Rolniczej, Roosevelta itp., które są w wiele gorszym stanie od ul. Narutowicza?? Ponadto w/w ulicami jeździ o wiele więcej pojazdów niż wzmiankowanym odcinkiem Narutowicza. Czy ten remont jest tak niezbędny??
Tak bo egzaminy tam jeżdzą i zarabiają pieniążki :)))
Byłem. W tym roku chyba z 5 razy i większych dziur nie zauważyłem. A z tym Krakowskim Przedmieściem to niestety nie trafiłeś.
Nie nie chodzi o dziury a samą drogę :))) więc jak byłeś to myślę że prosi się jakiejkolwiek nawierzchni!Prawie centrum miasta a gorzej jak na wsi!!!
a co z resztą debili?? za zimno było nos z domu wyściubić i iść na wybory?? żyjemy w wolnym kraju, nie głosowałeś, nie narzekaj!!!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!