A, Łeki Szlacheckie nawet nie planują odśnieżania, bo kasa poszła na bardziej imprezowe cele
P.T. czwartek godz. 07.00 pytanie, tak z ciekawości ? które skrzyżowanie w Piotrkowie o tej godz. było odśnieżone i zabezpieczone przed śliskością - posypane mieszanką piasek /sól. Mogę tylko powiedzieć, że zachodnia strona Miasta od przejazdu, była jedną wielką ślizgawką. Nie prowadzone były żadne prace odśnieżające ani przeciw gołoledzi. Najbardziej szaleli piesi na przejściach? Nie dość, że ślisko to piesi pakowali się na przejście - bo "łuni" mają pierwszeństwo. Nie spotkałem samochodu jadącego szybciej 20 max 25 km/h. Nawet przy tej prędkości były problemy z "wyhamowaniem" i mimo tego, szczególnie "baby", pakowały się na przejście pod pojazdy. Odpowiedzialność za cały ten bałagan ponosi Polska, która ustanowiła takie głupie prawo bez okresu wdrożeniowego.
I tu kłania się nieudolny ZDiUM .......... akcja zima w tym okresie jest priorytetem
Taaaa.Zrobiłem w srode 600km.Po 100 km dopiero zobaczyłem pkerwszy pług.Po co takie kity wciskać?
Według mnie służby zachowały się wzorowo. Brawo. Oczywiście znajdą się też malkontenci, którzy będą narzekać, że za późno, że za mało, że za wąsko odśnieżony chodnik itd... Mieszkańcy domów jednorodzinnych (we większości) nie widzą problemu, żeby wziąć łopatę i odśnieżyć fragment chodnika przy posesji (mimo że nie jest to obowiązek). "Blokowcy" wolą się taplać w błocie i śniegu po kolana, ale nie odśnieżą swojego parkingu czy wejścia do klatki... bo przecież płacą czynsz, więc "ktoś to powinien zrobić".
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!