metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
F2q F2qranga01.12.2012 21:51

Oj ,mój ulubiony piotrkowski Nissan rozbity :( grunt,że nikt nie zginął.

00

zet ~zet (Gość)01.12.2012 22:02

"Cami" napisał(a):
Zdecydowanie w tym miejscu przydałoby się rondo.

a moze wystarczy miec mózg jak sie jezdzi?? nieraz jak widze jak ludzie cuduja wyjezdzajac z polnej to woła o pomste do nieba. Najlepiej jak jeden wjedzie i stanie na srodku a drugi mistrz za nim sie ładuje i blokuje pas w kierunku słowackiego np.

"maddox" napisał(a):
Zamknięcie przelotu przez AK w ciągu ul. Polnej.

na pewno najtansze wyjscie i najszybciej rozwiazujace problem :)

00

zet ~zet (Gość)01.12.2012 22:19

jak by własciciel tego nissana chciał go odbudowac w orginale to prosze o kontakt przez pw lub na forum nissanzone.pl postaramy sie pomóc w zdobyciu czesci zamiennych :)

00

PT 09 ~PT 09 (Gość)01.12.2012 22:21

"pytong" napisał(a):

a co Ty masz do rond?najlepsze rozwiązanie,popatrz na płynność ruchu na Żeromskiego/Krak.Przedmieście teraz

00

Ansver ~Ansver (Gość)02.12.2012 02:03

Tylko nie ten nissan :( Ja go pamiętam jak byłem jeszcze dzieckiem to już wtedy był niesamowity... i w końcu stało się... tylko niech właściciel nie oddaje na szrot bo to naprawdę rzadko spotykana perełka:) No ale najważniejsze, że wszyscy cali:)

00

Liquid ~Liquid (Gość)02.12.2012 02:16

Biedna Maxima:(

00

jestem z miasta ~jestem z miasta (Gość)02.12.2012 08:42

"PT-09" napisał(a):
a co Ty masz do rond?najlepsze rozwiązanie,popatrz na płynność ruchu na Żeromskiego/Krak.Przedmieście teraz

Rondo w tym miejscu sparaliżuje komunikacje północ-południe. Polna to osiedlowa uliczka i musi być podporządkowana. Gdzie rondo ma rację bytu tam ma, ale w tym miejscu był by to kolejny tylko trochę większy "krowi placek".

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga02.12.2012 12:57

"zet" napisał(a):
Najlepiej jak jeden wjedzie i stanie na srodku a drugi mistrz za nim sie ładuje i blokuje pas w kierunku słowackiego np.

I to właśnie chodziło w podanym przez Piotra przepisie.

00

ktoś ~ktoś (Gość)02.12.2012 20:49

"zet" napisał(a):
Najlepiej jak jeden wjedzie i stanie na srodku a drugi mistrz za nim sie ładuje i blokuje pas w kierunku słowackiego np.

A ten pierwszy to topkomentator Piotrkowianin!

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga03.12.2012 09:49

"ktos" napisał(a):
A ten pierwszy to topkomentator Piotrkowianin!

Co chciałeś przekazać? Spytałem pewnego instruktora nauki jazdy i oto co odpowiedział:

Cytuję:
Możesz wjechać na taką przełączkę.
Przecież w przepisie jest napisane, ze nie wjeżdżamy gdy nie ma miejsca, a tu wynika, że miejsce jest - na skrzyżowaniu.
Czy oczekiwanie na dalszą jazdę utrudnia komuś ruch?
Czy nie ustępujemy pierwszeństwa tym na drodze z pierwszeństwem?

Zwrócił też uwagę na wypowiedź policjanta:

Cytuję:
- Ze wstępnych ustaleń wynika, że kierowca citroena, włączając się do ruchu z ulicy Polnej do Armii Krajowej, nie ustąpił pierwszeństwa pojazdowi mitsubishi carisma jadącemu Armii Krajowej od strony Słowackiego. W wyniku uderzenia pojazdy przemieściły się i uderzyły w oczekującego na możliwość włączenia się do ruchu nissana – mówił z miejsca zdarzenia starszy sierżant Andrzej Jasion, Wydział Dochodzeniowo-Śledczy Komendy Miejskiej Policji w Piotrkowie Trybunalskim.

Cytuję:
Jeśli to jest cytat z wypowiedzi policjanta to pogratulować.
Od kiedy to włączaniem do ruchu nazywamy wjazd z podporządkowanej na drogę z pierwszeństwem?
Nie ma podobno kolizji tylko wypadki... bez rannych lub zabitych lub z.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat