A gdzie ty tam dwa ronda widzisz...?
Dziś ok. 7:30 znowu było tam zderzenie 2 samochodów. Stały na jezdni wschodniej przy nowej przychodni.
Widziałam ten wypadek. Wyglądał o wiele gorzej niż na zdjęciach. Dobrze ,że wszyscy żyją.
Co dzień tamtędy jeżdżę i robię to z duszą na ramieniu. Zwłaszcza trudno skręcić w lewo, a jak zwykle w naszym narodzie nie brak cwaniaczków idących przez życie według haseł: "Polak potrafi", albo "każdy orze, jak może", którzy wyjeżdżając z Polnej po prostu wymuszają pierwszeństwo i wiele już razy bywało, że gdybym takim złamanasom nie ustąpił, chociaż sam miałem pierwszeństwo, to też bym pewnie znalazł się w szpitalu. Nawiasem mówiąc na drodze od razu widać, kto jest kim, bo jak ktoś wymusza, jedzie "na trzeciego", wyprzedza raz z jednej, raz z drugiej strony łamiąc wszystkie zakazy, to wiadomo, że to kuty na cztery paskudne łapska cwaniaczek, dla którego liczy się w życiu tylko skuteczność i kasa. Ale cóż, teraz mamy pogodę dla takich, to tacy przede wszystkim budują kapitalistyczną rzeczywistość i tworzą dla nas miejsca pracy (na czarno zazwyczaj)...
Pewnie EP normalka specjalisci,proponuje zrobic tam kolejne rondo :)
Stawiam na to że najpóźniej w poniedziałek ktoś podejmie decyzję o rozwiązaniu problemu tego skrzyżowania, o którym cała masa ludzi, w tym ja, mówiła już od dłuuuugiego czasu. Stawiam na trzy rozwiązania:
1. Rondo
2. Światła
3. Zamknięcie przelotu przez AK w ciągu ul. Polnej.
Warianty uporządkowałem od najbardziej prawdopodobnego do najmniej prawdopodobnego, a odwrotnie proporcjonalnie do zasadności ich zastosowania ;)
Mądry chłopczyk (lub dziewczynka).
Najlepsze były by światła pod warunkiem, że zsynchronizowane z tymi z pod kauflandu.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!