Do takiej sytuacji dochodzi najczęściej kiedy kształt ronda (zbyt mała średnica) nie wymusza na kierowcach radykalnego zmniejszenia prędkości aby móc je pokonać. Rondo NSZ jest właśnie przykładem złego zaprojektowania ronda, mimo że jest to stosunkowo nowa konstrukcja, było miejsce na większą średnicę, można było zrobić to lepiej. Jest to taki trochę większy "krowi placek". No, ale choć piszę to już kolejny raz to nigdy nie wiadomo, kto projektował tego bubla, kto go zatwierdzał i przyjął do eksploatacji. Dochodzę do wniosku, że w Piotrkowie można naszym zarządzającym strukturami komunikacyjnymi wcisnąć każdy niewydarzony projekt i nikt nie wyda nawet pisku protestu. Może wynika to z braku wiedzy?
Ty chyba tez masz bana na google skoro szukasz na targeo :D
Tam bez dwóch zdań powinny być progi zwalniające przed rondem.Ile razy musiałem hamować w połowie ronda bo duży by mnie skosił..A jak zapytałem czy znaków nie widzi odparł"Sorry,ale tu tak fajnie z górki i szkoda hamować..."
Na zdjęciach na http://piotrkowtrybunalski.naszemiasto.pl/artykul/galeria/bus-zderzyl-sie-z-ciezarowka-w-piotrkowie-nie-ma-rannych,2238508,t,id.html widać, że to bus, kursujący na trasie Słowackiego - Meszcze. Akurat jechał z Meszcz. Wypadek zdarzył się między 1. a 2. przystankiem na trasie. O tej porze mało kto jedzie z Meszcz do centrum miasta, więc sądzę, że jeszcze nie miał pasażerów. Dobrze, że nie było to we wtorek lub piątek, bo wtedy ewentualnie mogłaby jakaś babcia na halę targową jechać.
A kolega ma bana na google czy wyczerpał już limit darmowych wyszukiwań? ;) http://mapa.targeo.pl/Piotrkow%20Trybunalski,Narodowych%20Sil%20Zbrojnych%20rondo
(przewożącego ludzi) czyli w sensie, że przewoził ludzi, czy, że był to taki tym busa?
Tylko czekałem na wypadek na tym rondzie. Zawsze jeżdżą jak wariaci i nikt nigdy się nie zatrzymuje, a wyraźnie ustawione są znaki
Odnoszę się do tematu w przeciwieństwie do Ciebie.
Widocznie niektórzy nawet tych banałów nie rozumieją...
Człowieku, o czym Ty piszesz? Jaka arogancja? To jest normalna rozmowa... ja wysuwam swoje argumenty, ktoś inny swoje, nikt tu nikogo nie wyzywa, nikt nikomu nie ubliża. Ja dopiero mogę zacząć być arogancka:) Rozmowa właśnie na tym polega, a nie na przytakiwaniu innym. Każdy może wysunąć takie argumenty, żeby przekonać mnie do swoich racji.
Ja rozumiem, że najlepiej byłoby jakbym zaczęła marudzić jak wszyscy na tym forum, że WSZYSTKO i WSZYSCY są do d..., ale po co?
Brawa dla Pani Policjant która za sprawną dezorganizację ruchu podczas obsługi tej kolizji powinna dostać nagrodę, szkoda że nie miałem możliwości nagrania filmu aby przełożeni tej Pani mogli wyciągnąć odpowiednie wnioski.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!