metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
j...k ~j...k (Gość)03.11.2008 10:33

póki co, prawo zabrania nawet płoszenia dzikożyjących gołębi. To nie jest tylko nasz lokalny problem. Na stronie http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/news.php?id_news=16141&strona=9, znajduje się 110 opinii internautów od najbardziej drastycznych do humanitarnych. Jeżeli Minister zezwoli będzie to zgodne z prawem. Póki co wszelkie sugerowane przez p. Roberta Kowalskiego metody gdzie indziej stosowane nota bene nielegalnie, są niezgodne z obowiązującym prawem. Piotrkowski sąd został okolcowany metalowymi szpikulcami. Moim zdaniem, nie ma skutecznych sposobów, bowiem te ptaki przeniosa się na inne budynki niewykluczone że na budynek Radia Strefa FM i zas...ą antenę nadawczą.

00

k-o ~k-o (Gość)04.11.2008 13:35

Wysłuchałem sobie dzisiaj w Strefie FM audycję "O tym się mówi", poświęconą właśnie gołębiom. No, jestem pod głębokim wrażeniem dwóch interlokutorów redaktora. Szczególnie mocno zapadnie mi w pamięć inteligencja i sposób formułowania myśli obu gołębiarzy. Więcej takich przed mikrofonem!

00

gołąbki w sosie pomidorowym ~gołąbki w sosie pomidorowym (Gość)03.11.2008 23:21

Pewnie ze cos trzeba zrobić żeby golebie nie s.... gdzie popadnie...
No ale do ch...a to ptactwo nadaje urok temu i tak zasr...u miastu. Zastanawiajace jest, jak z tym problemem radzi sobie np Krakow, ktory bez golebi nie ma prawa bytu.
A z tymi sokolami to do sejmu! Tam jest takie stadko co z gory ... na cala polske!

00

~J. ~J.ranga03.11.2008 23:25

http://www.humorpage.pl/obrazki2/zwierzeta/golab.jpg

00

piotrków moje miasto ~piotrków moje miasto (Gość)19.06.2009 11:03

epiotrkow:

Dla nieznających języka angielskiego powiem, że jest to reklama środka antykoncepcyjnego OvoControl P. stosowanego w USA który zakłóca rozwój płodu w jajach.
Ja uważam, iż bardziej od gołębi miejskich elewacje domów niszczą chuligani sprayem. Napisy typu: ŁKS Żydzew, czy Widzew lub jakieś inne wulgarne napisy powodują, ze te elewacje trzeba od nowa pomalować. Gołębie odchody oczywiście nie sprawiają przyjemności mieszkańcom i przechodniom, lecz są inne sposoby żeby nie były utrudnieniem. Dokarmianie chlebem gołębi powoduje, że chleb nie jest wyrzucany jak dawniej na śmietnik. Ci co dokarmiają gołębie miejskie gdyby dostali karmę z tym środkiem antykoncepcyjnym zakupionym na koszt miasta, na pewno nie skrzywdzili by ptaków tylko spowodowali, że nie rosła by ich populacja. Płoszenie metodą "na jastrzębia" spowoduje, czy wyłapywanie w sieci ornitoplogiczne i wywożenie gdzież poza miasto, spowoduje, iż te ptaki i tak powrócą tylko na inne budynki. Gołębi kał zawiera związki azotu. Wczoraj w programie Elżbiety Jaworowicz "Sprawa dla reportera" powrócił temat katastrofy budowlanej w Katowicach w której zginęło 65 osób oraz mnóstwo rasowych gołębi z całego świata. Te które się uratowały koczowały na zawalonym dachu czekając na swoich właścicieli. Czy to nie jest przykład miłości i niewytłumaczalnej wierności której powinniśmy się uczyć od ptaków które od nas wymagają trochę więc ej tolerancji? Mnie bardziej bulwersują psie odchody na chodnikach i trawnikach. Gołąb nie wie i nie rozumie, że nie wolno brudzić. Niektórym właścicielom psów prowadzonych na smyczy albo puszczanych luzem robiący kupę w piaskownicy na osiedlu albo wprost na chodniku czy trawniku przeszkadzają gołębie, a mnie psie kupy.
Te gołębie nie spadły z deszczem. Przeniosły się z innych miejsc i budynków z których zostały wypłoszone. A może dekapitacja?

00

Sky Rats ~Sky Rats (Gość)12.07.2010 19:01

bezgolebi.pl

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat