Słabsze kości to brak witaminy D3, którą organizm produkuje pod wpływem promieni słonecznych, a nie chemii w lekach. W 2019 r. na trzy miesiące zimy było 14 dni słońca, a na niebie wciąż produkcja szarej mgły, a pod tą kopułą skiśnięte powietrze w którym się rozmnażają grzyby, pleśni, bakterie i wirusy 100 krotnie szybciej.
Najmniej CO2 wydobywa się podczas spalania drewna. Wydobycie CO2 przy spalaniu węgla i gazu jest porównywalne. Nie wiem dlaczego ludzkość tak walczy z CO2. Przecież CO2 to 22% powietrza na całym swiecie i ludzkości towarzyszyło przez wieki.
A może by tę burą kopułę czymś rozwiać jak została nawiana nad nami i problem smogu zniknie, jak wróci słoneczko i trochę mrozu jak to o tej porze bywało. Ta kopuła wisi nad nami co rok niżej i chcą pod nią nas ukisić nie tylko w smogu ze spalanego ruskiego, zanieczyszczonego węgla /bo tańszy od naszego/, ale też od tych chemicznych groszków spalanych w piecach-ktoś "swój" na tym zarabia. My mamy tylko co roku coraz bardziej chorować na układ oddechowy od małego po starego, no bo ktoś musi zarabiać na lekach, szczepionkach, a przy okazji i grabarze więciej zarabiają.
Może Urząd Miasta sprawdziłby te posesje, które nie wystawiają śmieci. Pewnie później tymi śmieciami palą.A później lament, że śmierdzi, że smog.
Na wsi rządzą rolnicy a miastowi jak sie przeprowadzają to powinni sie dostosować bo są na ich terenie a wedlinka smakuje? Powinien byc przepis jak się przeprowadzasz na wieś podpisujesz papier że się zgadzasz na ich warunki a jak nie to do widzenia
Ja nie mogę prawą ręką podnieść do góry nawet zupę przy stole nie mogę wnusi podać tragedia
Cały świat inwestuje w węgiel. Nie dajmy się ogłupiać. Istnieją nowoczesne i ekologiczne metody przetwarzające węgiel na energię elektryczną.
Według pracowników KWB i EB czym więcej dymu i kasy w kieszeni tym lepiej i zdrowiej!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!