metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
assa ~assa (Gość)15.12.2016 18:51

Dokładnie chyba chodziło o reklamę danych zakładów.Ale po co?Oni nie muszą się reklamować.Nie mają dużo konkurencji w Piotrkowie,aczkolwiek AVE ma niższe ceny slyszałam,choć nie wiem czy ktoś w żałobie ma głowę ,by porównywać ceny trumien czy usług.Kiedy zmarła moja babcia wszystko odbyło się bez żadnych zakłóceń.Profesjonalne podejście do tematu.Ave wywiązało się dobrze.

92

grabarz ~grabarz (Gość)15.12.2016 15:37

A w jaki sposób by stwierdzono po pogrzebie że ktoś inny został tam pochowany, ja się pytam.

77

gienek ~gienek (Gość)15.12.2016 19:20

wszystkie firmy mają coś za uszami !

51

assa ~assa (Gość)15.12.2016 15:35

Za to GRAVE nie wie,że radio Piotrków nie istnieje już :D
A co do tematu slyszałam,że w USC gdzie wydaje się akty zgonu krążą pracownicy firm pogrzebowych i "zapraszają" rodziny zmarłych do skorzystania z ich usług,by pochować zmarłego.

190

Witek ~Witek (Gość)15.12.2016 20:40

Wstyd i Hańba dla firmy jak można nieboszczyka pomylić

111

D&D ~D&D (Gość)15.12.2016 22:11

AVE jest w porządku. Być może to działanie konkurencji doprowadziło do tej sytuacji....

27

kama ~kama (Gość)15.12.2016 22:14

To znaczy, jak to było? Odprawiono nabożeństwo w kaplicy, trumna z bliskim została przetransportowana na miejsce pochówku, rodzina chciała się jeszcze raz pożegnać, otwarto trumnę, a tam ktoś inny?!

10

gość ~gość (Gość)15.12.2016 23:04

Nawet najlepszym się zdarza nie napisze która firma pogrzebowa bo po co ale 7 lat temu przed ceremonią w kaplicy otworzono trumnę mojej babci i obrazu zorjetowalismy się ze nie ma przy niej jej osobistych rzeczy tzn.okularów,różańca itd...jeden z panów z firmy pogrzebowej przyniósł jakiś różaniec i próbował nam wmówić że to ten masakra jakaś okazało się że rzeczy zmarłej pojechały z inną zmarłą 300 kilometrów od pt szczęście w nieszczęściu że sprawa się wyjaśniła fakt że po pogrzebie ale najważniejsze że rzeczy są wkopane w osobnej urnie

20

PPP ~PPP (Gość)15.12.2016 23:47

Biblia mówi nie sądzicie abyście sami nie byli sadzeni Stało się źle nie przeczę ale chyba nie ma wśród nas ludzi nieomylnych. Na szczęście pomyłke odkryto i skończyło się dobrze póki co. Czy panowie z Ave przeprosili rodzinę? Nie wiem ale myślę że tak. A błędy ? No cóż popełniają je wszyscy. Sądy zamykają niewinnych ludzi. Komornicy zabierają ciągniki za długi sasiada. Oj dziwny jest ten kraj

31

powiernik powiernikranga16.12.2016 01:32

O polskich firmach zajmujących się pogrzebami nie będę się wypowiadał, bo generalnie wszędzie jest tak samo byle jak. Rodziny zmarłych przyjmuje się w pomieszczeniach przypominających garaże, dodatkowo nie oczekuj od nikogo wyrazów współczucia. Jak już zapłacisz to później tracisz kontrolę nad wykonaniem zlecenia, a jak jest źle to mało kto chce wracać wspomnieniami i "reklamować" źle wykonaną usługę. Tym "przedsiębiorcom" mogę polecić serial "Sześć stóp pod ziemią". Może czegoś się nauczą w sferze podejścia do klienta..
Mnie niestety w dużej mierze nie podoba się praca osób bezpośrednio na cmentarzu, głównie tych zarządzających cmentarzem i planowaniem nowych grobów. Na nowym cmentarzu początkowo były alejki i groby w jednej linii. Jednak w ostatnich latach, szczególnie tam na końcu nowego cmentarza zapanował bałagan, którego już teraz nie da się naprawić. W Piotrkowie panuje nadal styl pochówków z połowy wieku XX wieku, choć pewnie przed II wojną było lepiej i godniej.. Najlepiej zapłać za miejsce i niczego nie wymagaj, bo przecież wyboru za dużego nie masz. Przykra sprawa i chyba nie do naprawienia przy takim zarządzaniu piotrkowskimi cmentarzami.

Komentarz był edytowany przez autora: 16.12.2016 01:35

80

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat