Opóźnienie przy remoncie ul. Zalesickiej wynosi już 7 dni i na tym nie koniec! W środę, 3.11.2010, warstwa ścieralna asfaltu kończyła się ok. 100 metrów za skrzyżowaniem z ul. Krótką, w pobliżu posesji nr 15 - dalej była tylko jedna warstwa wiążąca i wystające studzienki kanalizacyjne. Na skrzyżowaniach z ulicami: Grabską i Zamiejską nie były jeszcze ustawione krawężniki.
A tak wyglądał wczoraj chodnik na wysokości posesji nr 12:
Oczywiście nie dało się tego zrobić prosto:
Kilka świeżych zdjęć:
1. ul. Zalesicka przy skrzyżowaniu z ul. Zamiejską:
Wszystkie warstwy asfaltu na ul. Zalesickiej już są, brakuje jeszcze tylko chodników i krawężników na skrzyżowaniu.
2. Przy ul. Zalesickiej 1 wycięto w piątek potężny, zdrowy dąb:
Komu to przeszkadzało????
3. I na koniec fotka chodnika przy ul. Zalesickiej na wysokości posesji nr 12:
Zapytany dziś rano o powód tej krzywizny taki siwy kierownik z PEUK-u odpowiedział: "BO TAK CHCIAŁA WŁAŚCICIELKA".
A od kiedy to o przebiegu chodnika decyduje właścicielka przyległej posesji, a nie projektant? Czy takie wykrzywienie było w projekcie? Tak buduje Pobożny i jego kolesie razem!
Non Commento
A ja chce Audi A4 4,5 :D z 5mln na konto, Hacjendę i może jeszcze prywatny tor wyścigowy :D
Tak przy okazji to już na tą obecną nawierzchnię nic nie będzie wylewane jeszcze? Bo obecna nawierzchnia mimo, że jest nowa to jednak jej jakość jest marna (fałdy, garby, nierówności).
No cóż nie ma co narzekać na szczegóły oby tylko wyremontowali ul.Zalesicką do końca :)
A co do tego czepiania się to chodzi mnie raczej, o to że podatnik płaci za chałturę.
Właśnie. A ja, i pewnie niejeden piotrkowianin, nie chce płacić za taką partaninę w wykonaniu nieudacznika Pobożnego i jego pseudofachowców.
ale partanina
oby UM nie odebrało inwestycji bez gruntownego porównania z dokumentację. widać najtańsze opcje w tym mieście zawsze wychodzą bokiem.
Nowy chodnik i ścieżka rowerowa na ul. Zalesickiej już są rozkopane:
To niby awaria gazociągu, ale kto wie, czy nie została spowodowana przez ekipy wykonujące kanalizację.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!