metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
taki tam ~taki tam (Gość)16.03.2018 07:21

Kurczymy się coraz bardziej, karlejemy jako miasto. A mamy przecież takich genialnych włodarzy, wybieranych już od tyyyylu lat.

10

podglądacz ~podglądacz (Gość)23.05.2008 11:38

Hehe! Zawsze to było miasto emerytów i rencistów. A czemu ma nie ubywać? Co robią rządzący aby zwiększyć perspektywy dla młodych szukających pracy? Co dają pozwolenia na budowę kolejnych marketów, gdzie potencjalni pracownicy będą pracować za grosze? Zresztą w tym mieście w ogóle w większości ludzie pracują za grosze. Powiem jedno: Ubywają i będą ubywać, bo jak na razie nie zapowiada się w tym mieście na lepsze. I młodzi ( i nie tylko ) muszą emigrować z miasta żeby móc dalej żyć. Ja widzę miasto tak po części: brak pracy, praca za grosze, komunikacja do kitu a busem jedziesz w marnych warunkach, bo czym jak one jeżdzą chodź nie zawsze to dużo częściej, miasto które jest nie duże a komunikacją zajmuje dojechanie z końca na koniec "szmat czasu" a jak już jedziesz np. na PKP to na około Armii Krajowej i Wojska Polskiego bo jak przecież nie można Słowackiego i kilka dobrych minut zaoszczędzone, hehe. Ja z tąd wyemigrowałem i odżyłem, powaga. Zastanówcie się Ci co zechcieliście i zobowiązaliście się rządzić tym maistem, że nie tędy droga.

10

śmieszny ~śmieszny (Gość)23.05.2008 13:42

Wiesz z taką ortografią to dobrze, że wyemigrowałeś:) Przyjechałem tu z Łodzi i mimo, że nie piastuje "kierowniczego" stanowiska zarabiam bardzo dobrze. W naszej narodowej tradycji jest narzekanie, a małomiasteczkowość i prowincjonalizm wychodzi w postaci właśnie powyższych wypowiedzi. Kompleksy mój drogi. Powodzenia i odżywaj dalej. Jestem piotrkowianinem i jestem z tego dumny:)
Co do zmniejszenia ludności to coś jakby mało ich ubywało. Jak patrzę na bum budowlany w gałęzi jednorodzinnej to myślałem, że ubytek ludności będzie o wiele większy. Masa ludzi wyprowadza się do swoich "posiadłości":) poza miastem czemu akurat się nie dziwię. Takich ludzi jest naprawdę baaardzo dużo. Tak więc moim zdaniem migracja w celach zarobkowych wcale nie jest aż taka duża.
Pozdrawiam

10

ichmiś ~ichmiś (Gość)24.05.2008 15:30

Zgadzam się ze śmiesznym. Podglądacz jest po prostu zakompleksiony. Kończę studia i wracam do Piotrkowa bo uważam, że jest to piękne miasto. Tu się urodziłem i zamierzam tu pracować.

10

piotrkowianin ~piotrkowianin (Gość)24.05.2008 20:18

Ja tez koncze studia i wracam do Piotrkowa, ale patrzac po moich znajomych z ktorymi studiuje, malo kto wraca do swojego rodzinnego miasta bez znaczenia czy to Piotrków, Warszawa, Kraków itd. Każdy chce spróbować czegoś nowego w życiu, pomieszkać w innym mieście. Faktycznie w Piotrkowie życie nocne ogranicza się do minimum ale tu gdzie studiuje też nie ma fajerwerków, życie nocne istnieje tylko w kilku największych miastach w Polsce. Na korzyść Piotrkowa przemawia to, że w porównaniu z innymi regionami Polski wcale nie zarabia się tu jakoś najmniej, a koszt wynajmu mieszkania, życia jest troche niższy więc są i plusy. Dochodzimy do wniosku że coś kosztem czegoś. Faktycznie komunikację miejską można w Piotrkowie o d... potłuc. No ale władzą miasta na tym nie zależy, nie ma co się dziwić bo w tym smutnym kraju żadnemu z żądących na niczym nie zależy, a absurd goni absurd, no ale w takich czasach przyszło nam żyć. Jeśli miałbym gdzieś wyjechać to tylko zdala ot tego kraju, ale narazie nigdzie się nie wybieram chyba, że na wycieczkę ;)

10

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat