"Wiecie, że nie wypowiadam się temat polityki, ale dziś zrobię wyjątek. Już w najbliższą niedzielę wybory. Uważam, że głosowanie to nasz obywatelski obowiązek i moment naszej decyzyjności, który jest też przywilejem. To wyraz społecznej odpowiedzialności. Ja zagłosuję i zachęcam do tego samego.
~ Iga Świątek"
W tych wyborach zdecydujemy jakiej Polski chcemy. Każdy musi tak zagłosować aby później nie mieć pretensji do nikogo, że jest niezadowolony. Wszystko w naszych rękach.
No szkoda, że nie pytali jak stawiali mur za około 2 mld czy postawić ? Dlaczego nie pytali czy mogą wysyłać kasę i majątek na Ukrainę ? Dlaczego nie pytali czy mogą sprzedać Lotos Arabom i Węgrom ? Dlaczego nie pytali czy mogą oddać złoża miedzi Kanadyjczykom ? Dlaczego nie pytali czy mogą zlikwidować kopalnie, stocznie w Świnoujściu, Ursusa itd. ? Dlaczego nie pytali czy chcemy, aby wydawali około 20 % naszego budżetu na wojsko i zakupy wojenne ? Dlaczego nie pytali czy mogą pompować miliardy w TVP ? Dlaczego nie pytali czy chcemy na polskim terytorium elektrownie atomowe ? Dlaczego nie pytali czy mogą rozebrać nową elektrownię w Ostrołęce, w którą włożono miliardy ? Dlaczego nie pytali czy chcemy wpuszczani i rozwoju sklepów sieciowych ? Dlaczego nie pytali czy chcemy np. nowych opłat, podatków takich jak np. opłata cukrowa ? Dlaczego nas nie pytali czy chcemy przywilejów dla obcych ? Dlaczego nas nie pytali czy chcemy się szczepić ? Dlaczego nas nie pytali czy mogą zmarnować miliardy na zakup szczepionek ? Dlaczego nie pytali czy chcemy wyrębu polskich lasów i wywożenia ich do USA czy Chin ? Dlaczego nie pytali czy mogą sobie podnieść wynagrodzenie o kilkadziesiąt procent ? Dlaczego nas nie pytają czy mogą nas zadłużać na biliony zł ? Dlaczego nas nie pytali jak wpuszczali ukraińskie zboże czy mogą ? Dlaczego nas nie pytali jak robili ustawę o obronności czy zgadzamy się aby posłowie i samorządowcy nie szli do wojska ? Można długo pisać.
Ukryta kampania pisowska. A Pan zięba co nie startuje na listy nie wpuszczono czy boi się klęski
Na wybory chodzę zawsze, bo to święto demokracji. Innym także polecam. 15 października wypowiem swoje zdanie w referendum: 1. Czy popierasz wyprzedaż majątku państwowego podmiotom zagranicznym, prowadzącą do utraty kontroli Polek i Polaków nad strategicznymi sektorami gospodarki? - "nie".
2. Czy popierasz podniesienie wieku emerytalnego, w tym przywrócenie podwyższonego do 67 lat wieku emerytalnego dla kobiet i mężczyzn? - "nie".
3. Czy popierasz likwidację bariery na granicy Rzeczypospolitej Polskiej z Republiką Białorusi? - "nie".
4. Czy popierasz przyjęcie tysięcy nielegalnych imigrantów z Bliskiego Wschodu i Afryki, zgodnie z przymusowym mechanizmem relokacji narzucanym przez biurokrację europejską? - "nie".
Cała totalna opozycja jedzie na gapę. Korzysta ze wszystkich wsparć jakie wprowadzili obecnie rządzący, i wszystko krytykuje - aby ponownie dorwać się do koryta. Zero przyzwoitości i szacunku.
Biorę udział we wszystkich referendsch począwszy od tego, z 29 listopada 1987r.Wolę decydować osobiście, niż ma za mnie robić to nawet mój przedstawiciel, który w danym temacie może mieć odmienne zdanie niż ja. W tym też wezmę udział.
Idę na referendum, bo chcę decydować sam, w ważnych sprawach. Partjni pośrednicy mi nie potrzebni. Nie wierzę politykom.
Czy wiesz ze frekwencja podnosi dotacja i subwencje dla partii wypłacane ze skarbu państwa. Im więcej nas będzie tym więcej kasy dostaną ci naciągacze. Poprzednio za frekwencję obiecywali wozy strażackie (zakupione tez z naszej kasy) ale korzyść(kasa subwencje i dotacje) za frekwencję trafia bezpośrednio na konto partii. Każde pobranie karty nieważne na kogo zagłosujesz czy głos będzie ważny czy nie oni dostaną premie. To są mln zł z budżetu potem braknie na podwyżki dla budżetówki , na zasiłki na zdrowie na szpitala .... pamietacie spoty z Maćkiem Musiałem vel Rodzinka albo z Cezarym Pazura oni tez to reklamowali jak i ?ostatnia prosta? do szczepień jak inny celebryci będą opowiadać ze to patriotyczny partyjny obowiązek
Krzysztof Ibisz wojewódtwa łódzkiego jak zwykle w formie. Brawo Zbysiu.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!