Na moje pytanie dyrektor odpowiada, szczegóły w sobotę na blogu.
http://naszpiotrkow.blogspot.com/
Ciekaw jestem na które drogi poszło tyle pieniędzy, bo chyba nie na piotrkowskie. No chyba, że szlachta z UM płaciła za odśnieżanie swoich prywatnych podjazdów i posesji, bo przez całą zimę na starym mieście pługo-piaskarkę widziałem tylko ze 3 razy, a nawet 4 razy bo 2 dni temu przejechała takowa i sypała piaskiem czarny asfalt. Więc juz teraz wiadomo czemu pieniędzy brakuje.
do Resident_ of_the_old_Town : jak czytam takie komentarze jak Twoje to nurz sie w kieszeni otwiera !!! Człowieku wystarczy pomyśleć. Jeśli piaskarka sypie czarną drogę to znaczy ze ma
1. rozpuścić lód
2. nie dopuścić do zamarzania wody
3. poprawić trakcje
I nie gadaj ze piaskarkę widziałeś 4 razy - chyba, że całą zimę przesiedziałaś w piwnicy.
Ludzie o jakim utrzymaniu zimowym mówimy ?Jak słyszę w lokalnym radiu jakie służby są zaangażowane w akcje zima to faktycznie wygląda to przyzwoicie. ale w realu jest nieco inaczej. Sami widzieliście zapewne jak wyglądają drogi i jak służby w Piotrkowie reagują na pojawiające się opady śniegu.A jak śledzą prognozy meteo, ha ha , chyba z Polsatu bo ich działania nie pokrywają się z tym co za oknem. Znam trochę temat więc mogę co nieco powiedzieć. Zanim porządnie dosypie śniegu i auta go zajeżdżą powodując oblodzenie służby powinny posolić zapobiegawczo wtedy na bieżąco śnieg ulega topnieniu. Poza tym sama gramatura sypania na oko 5 - 10 g/m2 wygląda na bardzo oszczędną, no i materiał też dla oszczędności mieszanka solno - piaskowa gdzie w poważniejszym opadzie powinno sypać się solą lub chlorkami.Niejednej nocy DK 91 od W.Moszczenica zasypana po kostki, reakcja dopiero po kilku godzinach.
Nie tędy droga ;)
P.S. ... no ale jak żyć Panie Premierze
Padało kilka może kilkanaście dni i im brakło kasy, a jak zima będzie ostra i długa to co wtedy. Koniec świata i Piotrków zasypie. Śmiechu warte....
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!