metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Redaktor Maj ~Redaktor Maj (Gość)29.03.2013 11:35

Cytuję:
dyrektor Zarządu Dróg i Utrzymania Miasta w Piotrkowie radnemu Tomaszowi Sokalskiemu odpowiedzieć precyzyjnie nie potrafił

Na moje pytanie dyrektor odpowiada, szczegóły w sobotę na blogu.
http://naszpiotrkow.blogspot.com/

00

Resident_ of_the_old_Town Resident_ of_the_old_Townranga29.03.2013 10:20

Cytuję:
Dodajmy tylko, że na zimowe utrzymanie dróg miasto wydało już 1,2 mln.

Ciekaw jestem na które drogi poszło tyle pieniędzy, bo chyba nie na piotrkowskie. No chyba, że szlachta z UM płaciła za odśnieżanie swoich prywatnych podjazdów i posesji, bo przez całą zimę na starym mieście pługo-piaskarkę widziałem tylko ze 3 razy, a nawet 4 razy bo 2 dni temu przejechała takowa i sypała piaskiem czarny asfalt. Więc juz teraz wiadomo czemu pieniędzy brakuje.

00

4325643ty43 ~4325643ty43 (Gość)29.03.2013 10:38

do Resident_ of_the_old_Town : jak czytam takie komentarze jak Twoje to nurz sie w kieszeni otwiera !!! Człowieku wystarczy pomyśleć. Jeśli piaskarka sypie czarną drogę to znaczy ze ma
1. rozpuścić lód
2. nie dopuścić do zamarzania wody
3. poprawić trakcje
I nie gadaj ze piaskarkę widziałeś 4 razy - chyba, że całą zimę przesiedziałaś w piwnicy.

00

radomszczanin ~radomszczanin (Gość)29.03.2013 09:45

Ludzie o jakim utrzymaniu zimowym mówimy ?Jak słyszę w lokalnym radiu jakie służby są zaangażowane w akcje zima to faktycznie wygląda to przyzwoicie. ale w realu jest nieco inaczej. Sami widzieliście zapewne jak wyglądają drogi i jak służby w Piotrkowie reagują na pojawiające się opady śniegu.A jak śledzą prognozy meteo, ha ha , chyba z Polsatu bo ich działania nie pokrywają się z tym co za oknem. Znam trochę temat więc mogę co nieco powiedzieć. Zanim porządnie dosypie śniegu i auta go zajeżdżą powodując oblodzenie służby powinny posolić zapobiegawczo wtedy na bieżąco śnieg ulega topnieniu. Poza tym sama gramatura sypania na oko 5 - 10 g/m2 wygląda na bardzo oszczędną, no i materiał też dla oszczędności mieszanka solno - piaskowa gdzie w poważniejszym opadzie powinno sypać się solą lub chlorkami.Niejednej nocy DK 91 od W.Moszczenica zasypana po kostki, reakcja dopiero po kilku godzinach.
Nie tędy droga ;)
P.S. ... no ale jak żyć Panie Premierze

00

piękny ~piękny (Gość)29.03.2013 09:30

Padało kilka może kilkanaście dni i im brakło kasy, a jak zima będzie ostra i długa to co wtedy. Koniec świata i Piotrków zasypie. Śmiechu warte....

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat