metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Pietrek Pietrekranga11.08.2013 10:43

Cytuję:
Ten wyrok jest zbyt łagodny - mówi Grażyna Fałek

Tobie to by pasowalo zeby dostal wiecej niz za zabicie czlowieka, gwalt itp.

00

mix ~mix (Gość)11.08.2013 12:11

"Pietrek" napisał(a):

pies nie winien.taka natura ze szczeka.

00

ktossss ~ktossss (Gość)11.08.2013 15:04

powinien sprzatac psie boxu w schronisku do 2023, moze by zmadrzal piotr w. nota bene a nie m.

00

tutaj tutajranga11.08.2013 15:33

Jeżeli ktoś ma w domu broń i używa jej dlatego, że denerwuje go pies sąsiada, istnieje bardzo duże prawdopodobieństwo, ze nie będzie miał oporów, żeby tej broni użyć, bo zdenerwuje go sam sąsiad.
Pomału dociera do nas, że jeżeli człowiek bezkarnie wrzuci kota do pieca, to następnym razem zakatuje płaczące dziecko. Jeżeli zakatuje szczeniaka, bo ten nalał na dywan, to za pół roku zakatuje żonę, bo zupa była za słona.
Po odrzuceniu wszystkich sentymentów i żali, pozostaje czysta rachuba: społeczeństwo musi być chronione przed zwyrodniałymi jednostkami.

00

Al Bundy ~Al Bundy (Gość)11.08.2013 15:37

Cytuję:
ale powinien być jakiś wyrok w zawieszeniu plus grzywna. Zasądzane są również nawiązki na rzecz naszego schroniska dla bezdomnych zwierząt

Nie kumam - z tekstu wynika, że na śmierci psa nawet schronisko skorzysta. A myślałem, że najbardziej pokrzywdzeni są właściciele zamordowanego. Czyli wszystko jak zwykle - najbardziej pokrzywdzony żadnej rekompensaty nie dostanie. Bo to Polska, kraj bezprawia - tu się krzywdy nie naprawia...

00

aaaa ~aaaa (Gość)11.08.2013 15:41

zawsze podziwiam miłośników psów, najczęściej po nich nie sprzątają i ich "psinki" szczekają po 16-18 godzin dziennie.
nie popieram takiego rozwiązania, ale rozumiem motywy

00

tutaj tutajranga11.08.2013 15:49

Al, tak między nami i po cichu: wina właściciela też troszkię była obecna...
Miałam właściciela obok. Pies nadawał całe noce. Właściciel tego nie słyszał, bo miał sypialnię od zachodu :)
Poszłam i wygłosiłam tonem proszącym, aczkolwiek nieznoszącym sprzeciwu tyradę: "Proszę pana, ja bardzo uprzejmie proszę zapraszać swojego psa na noc do domu, bo on pana kocha i cały czas nadaje, kiedy zostanie sam na podwórku. Nie tylko mnie to przeszkadza, więc może się znaleźć ktoś, kto podrzuci mięso ze szkłem i pana pies umrze w męczarniach. Jeżeli pies jest wyjątkowo gadatliwy, proszę udać się do weterynarza i podciąć mu struny głosowe."
Zadziałało.

00

jajaja ~jajaja (Gość)11.08.2013 17:07

Co za lincz. Nie wiem czy pamiętacie, strzelił do psa z wiatrówki! Trzeba być idiotą, żeby twierdzić, że chciał zabić tego psa. Poza tym, podejrzewam, że działał mocno wzburzony, może w tzw. afekcie. Ciekawe ile nocy nie przespał on, albo jego małe dziecko. Albo ile razy zwracał uwagę sąsiadowi. Sprawa nigdy nie jest tak prosta jak przedstawiona w tym żałosnym, niepodpisanym artykuliku.
A tu jeszcze tekst na końcu -
"Za zabicie zwierzęcia ze szczególnym okrucieństwem grozi kara do 3 lat pozbawienia wolności."
Pfff.
Rozsądku.

00

tutaj tutajranga11.08.2013 18:00

Nie było żadnego okrucieństwa. Facet strzelił i zabił. Z wiatrówki też się da zabić. Może była "rasowana"? Problem tkwi w tym, że tak się nie rozwiązuje konfliktów.
Z drugiej strony - patrząc na nasze "prokuratury" i "sądy"...

00

Martoo ~Martoo (Gość)11.08.2013 19:54

Żenujące są te śmieszne wyroki i podejście organów ścigania w egzekwowaniu praw zwierząt. Maks w polsce to zawiasy i 1000zł nawiązki. Jak nie chcą ich wsadzać powinni odrabiać, tak aby im w d...e weszło. Ale jaki kraj takie prawo.

01

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat