Musisz mi, Piotrkowianinie, uwierzyć na słowo: to było coś ok. 5 zł/mies taniej. Niestety - pismo ze Spółdzielni z rozliczeniem kosztów wyrzuciłem. Ale może ktoś z innych forumowiczów ma to zawiadomienie o zmianie opłat (chyba z lipca 2013)? Mógłbym, oczywiście, poszukać danych "u źródła", czyli w SMiS-ie, ale mi się zwyczajnie, po ludzku, nie chce.
Ja płaciłem od metra kwadratowego powierzchni mieszkalnej, wychodziło ok. 14 zł od osoby, teraz będę płacił 5 zł od osoby. Jeżeli w takim samym mieszkaniu zamieszkiwała 1 osoba starsza i schorowana płaciła 28 złotych.Tak wyglądała troska prezesów i naszych sąsiadów zasiadających w radach nadzorczych o ludzi w podeszłym wieku i schorowanych. To są fakty. To było przyczyną, że prezesi chcieli wrócić do starych zasad.Opowiadanie o różnych trudnościach, to zwykły bełkot. Kto na tym zarabiał!!!
Nie wiem skąd takie dane, bo nie podajesz źródła ich pochodzenia, lecz ja mogę podać na podstawie rozliczenia kosztów jakie PSM dostarczała co kwartał, że do 1.07.2013 stawka za wywóz nieczystości stałych (niesegregowanych) wynosiła 3,76 od osoby i było to duuu...żo mniej niż obecnie, gdy jest 12 zł od osoby za ten sam rodzaj usługi.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!