Gala świetna, zresztą jak każda organizowana przez Stowarzyszenie Wirtuoz. Ciekawe walki, młodzi zawodnicy mają szansę pokazać swoje umiejętności.
Mam duże wątpliwości czy tego typu psełdo sporty były finansowane z budżetu obywatelskiego . Promowanie podkultury więziennej jest działaniem aspołecznym . Mordobicie , podpici kibice i alkohol na hali szkoły to wątpliwa promocja .
Dlaczego takie widowisko się nazywa gala? Dlaczego sędzia zawsze jest wytatuowany? Dlaczego zawodnicy lubią demonstrować wzajemną niechęć, pogardę, czy nawet nienawiść? Dlaczego celebruje się wychodzenie zawodnika zza kulis, jak jakieś teatralne przedstawienie? Chyba więcej w tym jakiegoś dziwnego teatru, jeśli nie cyrku aniżeli sportu. No, a jeszcze wymyślili teraz tzw. walki na gołe pięści. Leje się krew strumieniami, zawodnicy rozwalają sobie ostro gęby, a publika szaleje z zachwytu. Zawsze ludzie lubili oglądać różne walki, w starożytności i chyba również dużo później także na śmierć i życie. Teraz tzw. sporty walki idą w tym samym kierunku, bo mamy już walki na gołe pięści, a być może wkrótce będą dopuszczalne walki na... kastety! Żeby było więcej krwi, więcej brutalności i także więcej śmiertelnych wypadków. Obawiam się, że nie zabrakło by chętnych do oglądania walk na kastety i także straceńców decydujących się dla dużych pieniędzy na takie walki... No właśnie.... pieniądze... Za tym wszystkim stoją po prostu duże pieniądze, bo ludzie z jakiegoś powodu lubią oglądać, jak leje się krew i da się na takich widowiskach dobrze zarobić. Na szczęście nie ma żadnego obowiązku tego oglądać. Mnie to nie kręci wcale, a wcale i dobrze mi z tym!...
Dawniej takie mordobicie było na zabawach. Teraz to się nazywa gala wirtuoz... Może to i dobrze przynajmniej smyki mają gdzie się lać.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!