A "drugi Pan Prezes" poinformował rano, że Zarząd nie podjął jeszcze decyzji o włączeniu ogrzewania.
Dopiero jak media się zaczną interesować, to Oni(20 lat na stołkach) zaczynają kombinować.
Czas na Walne Zgromadzenie i przegonić to towarzystwo wzajemnej adoracji
W dniu 26.09.2013r Sp. Słowackiego włączyła ogrzewanie. Ale temperatura ciepłej wody wynosi wylko 45,1 stopnia C. Mieszkańcy osiedla płacą za wodę w tem. 55 - 60 stop. C. Dlaczego kosztem wody urchamia się CO. Kierownik osiedla twierdzi, że to przejściowe, a czy opłaty za ciepłą wodę będa również przejściowe z bonifikatą? I zaczyna sie kabaret! 11,46
A czy ta Rochala to już nie powinna być na emeryturze? Miejsca ustąpić młodym, bardziej ruchawym!?
Spółdzielnie mieszkaniowe to patologia. Należy te socjalistyczne twory, w których członkowie mają obowiązki a nie mają żadnych praw, jak najszybciej zlikwidować. SM to taki PZPN w mieszkaniówce.
ta Rochala to jest już na emeryturze i nadal dorabia jako Prezes Zarządu. Wiadomo brak pieniędzy, niska emerytura.
Święta prawda! Ja mieszkam w bloku i mamy Wspólnotę Mieszkaniową zamiast Spółdzielni. I współczuję wszystkim tym, którzy mieszkają w blokach spółdzielczych.
Jadąc z pracy przed 16-tą słuchałam radia. Jestem oburzona wypowiedzią pani ze Spółdzielni Mieszkaniowej, która w rozmowie z redaktorem Strefy FM stwierdziła, że na ponad 7 tysięcy mieszkań tylko kilka osób dzwoniło w sprawie włączenia ogrzewania, więc nie było takiej potrzeby. A czy odpowiedzialne za to osoby same nie widzą, że temperatura w nocy spada do 5 stopni??? Że to nie jest złota polska jesień? Że przychodnie pełne przeziębionych pacjentów? Może trzeba czasem włączyć myślenie? GDZIE jest napisane, że mam zawiadomić prezesa, że w mieszkaniu jest zimno i wilgotno? Czy co rok trzeba najpierw porządnie się wymarznąć, przeziębić, wydać kasę w aptece, a dopiero potem piotrkowskie spółdzielnie łaskawie włączą ogrzewanie? We Wrocławiu kaloryfery były ciepłe już 1 września, w Łodzi i Warszawie też odpowiednio wcześniej. Tylko u nas zawsze na końcu. Bo przecież można sobie włączyć w kuchni piekarnik czy przynieść elektryczny grzejnik... A ZA CO JA PŁACĘ PRZEZ CAŁY ROK???
ps. W domu wielka radość - letnie kaloryfery! No, teraz się wygrzeję i wyleczę katar!
Racja. A PSM to już przegina na maksa.
Władze PSM po raz kolejny pokazują, gdzie mają mieszkańców. 20 dni temu na drzwiach wejściowych do mojego bloku i 4 sąsiednich pojawiło się takie ogłoszenie:
Oczywiście nie dało się tej modernizacji węzła cieplnego przeprowadzić w lipcu, kiedy jest dwutygodniowa przerwa remontowa w ciepłowni, część ludzi jest na urlopach, a dzieci nie chodzą do szkoły?
Ciepłą wodę włączono dopiero w czwartek, 19.09.2013, po południu.
Nomenklatura partyjna w spółdzielniach przetrwała i ma się dobrze. Gorzej mają mieszkańcy bloków. Za ogrzanie 50m2 mieszkania płacimy tyle co prywatny właściciel domku o powierzchni 150m2. Jest to najdroższe ogrzewanie ze wszystkich możliwych sposobów a powinno być najtańsze, bo z centralnej kotłowni.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!