Stare wycinać bez zastanowienia chyba ,że ktoś chce poczekać aż mu na uto spadnie lub na głowę wtedy będzie dlaczego nie wycięto. Podobne suche okazy stoją przy drodze jak jedziemy do Meszcz . Co trochę konary spadają na jezdnię a większość uschniętych drzew jest nachylona nad jezdnię. Ciekawy jestem kto odpowie jeśli ktoś zginie na tej drodze ale jak wiemy urzędnik za nic nie odpowiada a byłem już świadkiem na tej drodze kilka lat temu kiedy w słoneczny dzień przed autem kładzie się drzewo i blokuje przejazd. Chyba do tragedii musi dojść by ktoś wreszcie zrobił porządek z uschniętymi drzewami
A nowa ulica wokół cmentarza spierdzieloba na maksam. Jakieś przeskoki samochodem przez KONIA a zajazd na ul. Jerozolimską zaprojektował człowiek, który nie jeździł nawet rowerem. Chciałoby się powiedzieć idiota. Ale pierdz(...)ona poprawność polityczna nakazuje stwierdzić, że człowiek, który nadużył mojej cierpliwości.
Upadek jednego drzewa to pretekst do wycinki innych. Da się wtedy wygospodarować jeszcze kilka miejsc parkingowych na chodnikach. A może by tak drodzy urzędnicy miejscy zorganizować parking z prawdziwego zdarzenia dla mieszkańców? Zapytajcie ludzi to wam prawdę wyłożą , no chyba że jest dla was nie wygodna.
Dopiero jak się przewróci drzewo to myśli się o wycince. Oczywiście nie można temu zapobiec, bo myślenie boli.
Ale biadolicie. Chore należy wyciąć. A Piotrków nie będzie betonowy - przecież przy alei 800 lecia posadzono tysiące drzew. Tam dopiero gdy będą poszerzać obwodnicę będzie wycinka. Szyszko 2 będzie działał.
Jak dla mnie ul. Cmentarna powinna być jednokierunkowa ( ruch w stronę cmentarza), podobnie jak ul. Partyzantów (ruch w stronę Mickiewicza). Po jednej stronie zrobić miejsca parkingowe i zniknie problem ze zbyt wąską ulicą czy bakiem miejsc do parkowania.
"Można jeszcze lepiej, bo kocham Piotrków! Całym sercem..."
Dobrze panie Chojniak wszystko pan wyrznij.Szkoda dopiero że w tej kadencji.Tnij pan ile wlezie!!!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!