metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Kostucha ~Kostucha (Gość)09.07.2014 10:49

Trzeba dodać do kontenerów monitoring, bo znikną w tydzień...

80

obsers ~obsers (Gość)09.07.2014 11:05

Zbiornik Cieszanowice jest zbiornikiem retencyjnym a nie terenem turystycznym i legalnym kąpieliskiem. To nie jest wielki problem aby zabrać ze sobą śmieci w reklamówkę ale Polak to generalnie brudas i śmieciarz, który nie potrafi po sobie posprzątać w miejscu publicznym. Śmieci rzuca wszędzie tylko nie do koszy lub pojemników nie wspominając o tak trudnej do ogarnięcia czynności jak segregacja śmieci.

100

mimi ~mimi (Gość)09.07.2014 11:14

A może kamerki? , bo ktoś te śmieci tam zostawia. Same tam nie przyszły -- ale by były ja....a ,jakby taki ktoś dostał to nagranie i mandacik. Albo zamiast mandaciku sprzątanie całego terenu.

61

ja ~ja (Gość)09.07.2014 11:24

śmieci to jedno a woda to drugie -- wolę Cieszanowice niż Słoneczko

40

PTB PTBranga09.07.2014 11:49

To składowisko nie wygląda jak usypana sterta śmieci weekendowych "turystów" i wędkarzy tylko ewidentnie są tam WORY, ze śmieciami z czyjegoś domu/domku.
Proponuje ustawić kamery na drzewach i delikwentów karać po 5tyś mandatem za jeden taki worek i od razu będzie czysto w okół zbiornika...

90

obi ~obi (Gość)09.07.2014 11:52

W tamtym roku pan cubala chwalil sie ze zrobi tam kąpielisko strzezone i co .slowa na wiatr...jak wszystko w jego wykonaniu.....prawda....

50

Lesina23 Lesina23ranga09.07.2014 13:14

W każdym lesie tak jest. Ludzie ze wsi wywożą tam swoje śmieci żeby nie musieć płacić. Swego czasu mówiono że to ludzie z miasta wywożą a ludzie na wsiach się meczą. Ale ja sobie nei wyobrażam żeby np wywieźć pralkę albo ileś worów śmieci w swoim samochodzie ale co zrobić buractwa sie nei wyplewi w tym społeczeństwie

43

lp ~lp (Gość)09.07.2014 13:21

Nad Zalewem Zegrzyńskim są kamery - rozwiązało to problem śmiecenia i podwożenia śmieci pod śmietniki przez osoby trzecie. Prawdą jest, że Zalew Cieszanowicki to zmarnowana szansa. Miało być tak pięknie. Polacy to jednak naród buraków i brudasów, co to są mocni w gębie, ale słabi w kręgosłupie.

50

Leśniczy ~Leśniczy (Gość)09.07.2014 14:52

"Lesina23" napisał(a):
Ludzie ze wsi wywożą tam swoje śmieci żeby nie musieć płacić.

Powiem Ci tylko tyle że lasy w mojej okolicy zaśmiecali najwięcej ludzie z Piotrkowa a kilku już opie... konkretny dostało i ze śmieciami do domu wracali. Nawet nie wiedzieli że ktoś robi im zdjęcia bo tak szybko w krzaki worki wyrzucali ale jeszcze szybciej je z nich wyciągali i na razie jest spokój.

30

Lika ~Lika (Gość)09.07.2014 15:19

Jaki jest sens wywozu smieci nad zalew skoro i tak musze placic za smieci a miasto czy gmina i tak musi odebrac kazda ilosc. Buraki ze wsi maja to we krwi i po prostu musi wywozic syf aby inny nie mogl wypoczac na swiezym powietrzu.

11

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat