metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Pietrek Pietrekranga15.03.2011 18:15

"Irbis" napisał(a):
~Irbis (Gość)
4 godziny temu, 13:34
"Pietrek" napisał(a):
myślenie ogranicza się do trzymania kierownika i pedałowaniu
1. Rower ma kierownicę, a nie kierownik.
2. Rower to nie motorower.
3. Podaj numer swojego samochodu. Ziejesz taką nienawiścią do rowerzystów, że wolałbym na Ciebie uważać!

Wiesz co jak nie masz pojęcia to się nie odzywaj. Miałem kilka takich sytuacji ze zabił bym rowerzystę bo jechał bez jakich kol wiek świateł. Jadać na światłach drogowych czy mijania gdy nic nie jedzie z naprzeciwka zobaczysz rower a gdy jada auta z naprzeciwka to nie jesteś w stanie zauważyć wiec jak nie masz pojęcia to się nie mądruj. W wsiach czy we wsi piotrkow jest oświetlenie uliczne to widzisz więcej a gdy nie ma oświetlenia to ciężko jest zauważyć kogoś bez oświetlenia.

00

Aman Amanranga15.03.2011 18:21

"Rosiu-PGR" napisał(a):
ja bym optował za przymusową kartą rowerową dla każdego kierowcy

Kiedyś jeszcze za brzydkich czasów komunistycznych były karty pływackie i egzaminy na tzw. żółty czepek. I komu to przeszkadzało, że ludzie chcieli się uczyć pływać. Teraz nawet niektórzy jeżdżą bez prawka jazdy i jakoś im się udaje, więc nic mnie już nie zdziwi. Jestem kierowcą ale jeżeli ktoś mi jeszcze każe oprócz prawka, które mam robić kartę rowerową to pomyślę, że chyba zwariował.

00

@ w czerwonym ~@ w czerwonym (Gość)15.03.2011 18:21

Cytuję:
I, co również ciekawe, rowerzyści będą mogli wyprzedzać wolno jadące pojazdy z prawej strony.

hahaha,chyba furmanke.

00

Rosiu PGR ~Rosiu PGR (Gość)15.03.2011 18:26

Aman, wcale Ci nie każę, chciałem tylko ustosunkować się do wypowiedzi Pietrka.
Pietruś, skąd pochodzisz?

00

Kierowca ~Kierowca (Gość)15.03.2011 18:31

Widzę że liczba rowerzystów zmniejszy się drastycznie po wprowadzeniu przepisów :D Już widzę że jakiś kierowca samochodu ustąpi rowerzyście :D Jak kierowca będzie chciał skręcić to i tak skręci i rowerzysta będzie leżał a nie jechał :D:D Te zmiany to nie na polską mentalność niestety :(

00

:} ~:} (Gość)15.03.2011 18:53

już to widzę jak to wyprzedzanie z prawej poprawi bezpieczeństwo.mało komu przyjdzie do głowy że może nagle rower mu wyrosnąć z prawej..

00

Rosiu PGR ~Rosiu PGR (Gość)15.03.2011 19:06

Przepraszam z góry za mocne słowa.
Czy my jesteśmy K**** upośledzeni jacyś?
Dziwne, jakimś cudem w wielu krajach na świecie są fajne prawa dla rowerzystów i jakimś ciekawym zrządzeniem losu są respektowane.
Wk****wia mnie usprawiedliwianie się w stylu:
-bo my jesteśmy Polakami więc się nie da
-bo mieszkamy w Piotrkowie, to nie możemy.
Może niech każdy zacznie jakiekolwiek zmiany od własnego toku rozumowania. Bo widzę, że tu właśnie mamy największe braki.
A może łatwiej znieść Polskę z mapy, mieć wszystko i wszystkich w d***ie, wyjechać na zmywak i żyć długo i szczęśliwie? Droga wolna...

00

Rosiu PGR ~Rosiu PGR (Gość)15.03.2011 19:08

"Kierowca" napisał(a):
i rowerzysta będzie leżał a nie jechał :D:D

jeżdżę rowerem i ważę 120kg, wal śmiało!

00

Pietrek Pietrekranga15.03.2011 19:19

"Rosiu-PGR" napisał(a):

Rosiu PGR
Rosiu PGRranga
51 minut temu, 18:26
Aman, wcale Ci nie każę, chciałem tylko ustosunkować się do wypowiedzi Pietrka.
Pietruś, skąd pochodzisz?

z Polski

00

ilidan ilidanranga15.03.2011 21:22

"Kierowca" napisał(a):
Widzę że liczba rowerzystów zmniejszy się drastycznie po wprowadzeniu przepisów :D Już widzę że jakiś kierowca samochodu ustąpi rowerzyście :D Jak kierowca będzie chciał skręcić to i tak skręci i rowerzysta będzie leżał a nie jechał :D:D Te zmiany to nie na polską mentalność niestety :(

To chyba ty tak jezdzisz, bo noirmalny czlowiek to zna przepisy i rowno traktuje i kierowce i rowerzyste

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat