Dziś zauważyłem, że wycięto bodajże 3 drzewa po prawej stronie ul. Krakowskie Przedmieście przed skrzyżowaniem z ul. Moryca.
Szkoda, że przy okazji nie wycięto ok. 6 uschniętych drzew i kikutów po drzewach przy ul. Krakowskie Przedmieście między ul. Eryka a Moryca. Tak działa ten specjalista ds. drzew z ZDiUM-ie? Brawo!
Jakis czas temu razem z bratem jechalismy za dnia ta droga na rowerach.Droga ta jest tak waska ze jechalismy prawie na styk przy prawej krawedzi i rowu zamiast pobocza..Nadjezdzajace auta za nami jechali tak szybko ze nie zachowywali ostroznosci.Ja jechalem pare metrow za bratem i zabraklo doslownie pol metra zeby jedno z wyprzedzajacych nas aut nie potracilo mojego brata.Zatrzymalismy sie i zaczalem klnac.Co za osiol ta droge wybudowal..to nie wiem.Jest za waska i brak jest odpowiedniego pobocza w obu kierunkachPowinna tam czesciej stac policja.Natomiast auta ktore czesto jada nie tak jak trzeba to auta z rej.EPI.Mysla ze na takich drogach sa krolami i moga pokazac jakie maja kopyto.Ustawienie radarow po calej drodze,dolozenie pasa awaryjnego,zlikwidowanie drzew i postawienie znakow predkosci zalatwilo by sprawe.
A Policja nadal nie wyciąga wniosków !!!!
Co robią naczelnicy z Ruchu Drogowego ???? Za co biorą pieniądze ? Koledzy komendanta, czy co ???
Ludzie wypadki się zdarzają przez kilka składowych!! Tutaj powinno być rondo to po primo. A wszystkim tym, którzy ronda tutaj nie widzą niechaj ci niedowiarkowie przejadą się do Rybnika jest tam rond dużo, więcej i jeszcze więcej i jest wygodnie. Po drugie to po cholerę te plastikowe pudła są wprowadzone do obrotu? Te auta są niebezpieczne są powolne, stwarzają niebezpieczeństwo w ruchu drogowym!! Nawet nie wiem czy jak się "strzeli" ze sprzęgła w takim czymś to czy w ogóle to pojedzie... A jeszcze wisienka na torcie nie trzeba mieć prawka by tym pudełkiem śmigać, no proszę Państwa i wielce zdziwienie, bo wypadek. A niechaj najedzie ktoś na tego starszego Pana z peugeota... A Tfu!
A po cholerę tam tyle drzew jest i tylko ustap pierwszenstwu zamiast STOP ? każdy jedzie moryca i ma w zupie żeby zatrzymać się i sprawdzić czy coś nie jedzie .... dojeżdża do dk 91 patrzy w lewo ... A tam drzewo... nic innego .. Bez zatrzymania się wyjeżdża i stuk puk służby na sygnale jadą ...
Wypadek wydarzył się nie pod Piotrkowem, tylko w Piotrkowie Trybunalskim na skrzyżowaniu ul. Krakowskie Przedmieście (DK91) i Moryca. Ulica Mazowiecka jest ponad kilometr dalej: https://osm.org/go/0OkBDKYR
Pół wsi się zastanawiało ile lat ma ten zięć pani Eli , a tu proszę ciekawość zaspokojona.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!